2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Wimbledon: Fucsovics nem bírt Müllerrel

2017. július 4., kedd 13:14, frissítve: kedd 22:49

Az első körben búcsúzott Fucsovics Márton a wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglista 109. helyén álló magyar teniszező nem bírt a rangsorban 26. Gilles Müllerrel. A luxemburgi versenyző 7:5, 6:4, 6:2 arányban győzött.

Az első és második játszma is kiegyenlített küzdelmet hozott, de a rivális az elsőben 5:5-nél, a másodikban pedig 2:2-nél brékelt, s ez elég is volt ahhoz, hogy 49, majd újabb 38 perc alatt kétszettes előnybe kerüljön. A harmadik játszma első játékát Fucsovics rögtön elvesztette adogatóként, majd Müller 4:2-nél ismét elvette a szervajátékát, ezzel végleg eldőlt a mérkőzés, amely 1 óra 57 percig tartott.

„Bíztam magamban, és nagyon szerettem volna nyerni, de igazából el kell ismerni, nem volt esélyem” – fogalmazott Facebook-oldalán első felnőtt főtáblás wimbledoni mérkőzése után a magyar játékos.

„Pontosabban arra nem volt esélyem, hogy elvegyem a szerváját, mert amikor kicsit szorult a hurok, mindig elővett egy nagy adogatást. Most mondhatnám azt, hogy a sorsolás pillanatában eldőlt a sorsom, nem véletlen, hogy Müllerrel senki nem szeretett volna játszani. A százhuszonnyolcas mezőnyből száz embert biztosan legyőzött volna” – tette hozzá.

A mérkőzés alakulásáról a 25 éves Fucsovics úgy vélekedett, ha kialakult egy-egy labdamenet, azokból többnyire ő került ki jobban, de kevésszer jutottak el odáig.

„Igazából Müllerrel jártam a legrosszabbul, mert kaphattam volna olyan versenyzőt, aki nem sokkal jobb tőle, mégis jobban a meccsemre irányult volna a figyelem, és azért bőven volt olyan teniszező a mezőnyben, akivel szemben győzelmi eséllyel lépnék pályára” – latolgatta az esélyeket a magyar teniszező.

„Azt azért nem lehet mondani, hogy szégyent vallottam, mert nem sokon múlott, hogy mondjuk enyém legyen az első szett, de amikor a harmadik játszmában másodszor is megbrékelt, akkor eldőlt a meccs. Nincs miért csüggedni, nagyon tetszett a wimbledoni fíling, szeretnék még a részese lenni.”

Fucsovics Márton annak köszönhetően került fel a főtáblára , hogy megnyerte az észak-angliai Ilkley-ben rendezett challenger-tornát. A világranglistán 109. Fucsovics kedden tér haza Magyarországra, és a jövő héten a braunschweigi salakpályás challenger-versenyen indul.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!