2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Vizes vb: Az USA megvédte címét a női pólósoknál

2017. július 28., péntek 23:21, frissítve: szombat 08:55

Az Egyesült Államok válogatottja nyerte a budapesti vizes világbajnokság női vízilabdatornáját.

Az amerikaiak a spanyolokat győzték le a döntőben 13-6-ra.

A kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok és a Margitszigetre címvédőként érkező amerikaiak szereztek vezetést a spanyolok ellen, akik azonban felvették a versenyt a jóval esélyesebbnek számító riválissal. Egészen 3-3-ig fej fej mellett haladtak, utána azonban az Egyesült Államok két góllal ellépett, így a nagyszünetre 5-3-as vezetésre tett szert.

A harmadik negyedben a spanyolok találtak be előbb, amire azonban nyomban válaszoltak a tengerentúliak, majd eredményes támadások sorát vezetve meg sem álltak 9-4-ig. Az utolsó játékrészre 10-5-nél úsztak ki a csapatok, és bár a spanyolok mindent megpróbáltak, de a lövőerőben, technikai felkészültségben, csapategységben és fizikailag is erősebb amerikaiakkal szemben nem volt esélyük még a meccs szorosabbá tételére sem. A vége 13-6-os fölényes siker lett.

Az aranyérmes amerikai csapat a női vízilabdatorna eredményhirdetésén a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.
Az aranyérmes amerikai csapat a női vízilabdatorna eredményhirdetésén a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
Fotó: MTI

Az Egyesült Államok ötödször lett vb-első, Spanyolország maradt egyszeres világbajnoki aranyérmes. A bronzérmet Oroszország szerezte meg, Kanada lett a negyedik, az utóbbival szemben a negyeddöntőben alulmaradt Magyarország pedig – öt győzelemmel és egy vereséggel – ötödikként zárt, miután a pénteki helyosztón legyőzte Olaszországot.

A világbajnokság All-Star-válogatottjába bekerült a magyar csapatkapitány, Keszthelyi Rita is.

A vb női vízilabdatornájának végeredménye:
1. Egyesült Államok
2. Spanyolország
3. Oroszország
4. Kanada
5. MAGYARORSZÁG
6. Olaszország
7. Görögország
8. Ausztrália
9. Hollandia
10. Kína
11. Franciaország
12. Új-Zéland
13. Japán
14. Brazília
15. Kazahsztán
16. Dél-afrikai Köztársaság
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!