2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 11:00

Muguruza először nyert Wimbledonban

2017. július 15., szombat 17:26, frissítve: szombat 20:12

Gabrine Muguruza nyerte a wimbledoni tenisztorna női egyes versenyét. A spanyol versenyző a nála több mint 13 évvel idősebb amerikai Venus Williamst győzte le a fináléban.

Rekorddöntésre készült a wimbledoni tenisztorna döntője előtt Venus Williams. A 37 éves amerikai lett volna a legidősebb női Grand Slam-bajnok, ha legyőzi Gabrine Muguruzát.

A spanyol azonban keresztülhúzta ellenfele számítását. Venus az első játszmában 5:4-re vezetett, Muguruzának a szettben maradásért kellett szerválnia. Ez pedig olyannyira sikerült neki, hogy fordítani is tudott, és 7:5-re hozta az első játszmát.

A másodikban egyre magabiztosabban játszott a spanyol, Venus pedig egyre többet hibázott. Végül kevesebb mint fél óra alatt Muguruza 6-0-ra nyerte a második szettet. A mérkőzés challenge-dzsel ért véget. Venus labdáját Muguruza hosszúnak érezte, de a bíró nem vette észre. A visszajátszás a spanyol játékost igazolta, aki könnyekben tört ki győzelmének örülve.

„Mindig motiváltan érkezem egy Grand Slam-tornára. Két éve elbuktam a döntőt itt, és szerettem volna javítani. Nagyon felkészülten jöttem a tornára, és meccsről meccsre jobban ment a játék. Nézegettem a falon a győztesek nevét, két éve olyan közel voltam hozzá, hogy rajta legyek, és még egyszer nem akartam veszíteni” – nyilatkozta a mérkőzés után.

A 23 éves Muguruza először diadalmaskodott Wimbledonban, valamint ez volt pályafutása második Grand Slam-győzelme. Továbbá ő az egyedüli játékos, aki mindkét Williams nővért meg tudta verni egy Grand Slam-torna döntőjében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!