2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

„Minden idők egyik legjobb ifjúsági olimpiáját rendezte Győr”

2017. július 29., szombat 21:27, frissítve: vasárnap 09:07

Ma véget ér Győrben az Európai Ifjúsági Olimpia Fesztivál. A hétnapos rendezvényen 50 ország 2400 sportolója tíz sportágban mérte össze tudását. Kulcsár Krisztán, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kiemelte, az eseményt soha nem látott színvonalon rendezte meg a város, Borkai Zsolt, Győr polgármestere pedig azt mondta, a 2017-es EYOF minden idők legjobb ifjúsági olimpiája lett.

Még több sportágban zajlottak a döntők, a szervezők azonban már az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sikereiről számoltak be a győri városházán. A visszajelzések szerint ugyanis az egy hétig tartó rendezvény minden szempontból jól vizsgázott.

„Csak hogy érzékeltessem az esemény méretét, az Európai Ifjúsági Olimpiai Találkozó eléri vagy akár meg is haladja a téli olimpiai játékok méretét” – emelte ki Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

A Magyar Olimpiai Bizottság hangsúlyozta, idén Magyarország számtalan olyan eseménynek ad otthont, amely az egész világról hazánkra irányítja a sportot kedvelők figyelmét.

„Ezek közül az események közül vitathatatlanul legnagyobb szabású eseménye az itt zajlott Győrben, zajlik még Győrben. Tíz sportág 2400-nál némileg több versenyzője, 50 országból vesz részt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, akiket 1100 sportszakember munkája segít a sikeres szereplésben” – tette hozzá a MOB-elnök

Győr polgármestere szerint a 2017-es EYOF minden idők legjobb Európai Ifjúsági Fesztiválja volt, és elérte az egyik legfőbb kitűzött célt, egy komoly utánpótlásbázis létrehozását.

„Én úgy látom, hogy a fiatalokban komoly potenciál van, szerintem komoly tapasztalatokat és komoly lendületet szereztek az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sok versenyző fog kijutni a tokiói olimpiára, és abban is biztos vagyok, hogy majd előbb-utóbb ezek a fiatalok adják majd a nagy válogatottaknak a gerincét” – húzta alá Borkai Zsolt.

Magyarország a sajtótájékoztató időpontjában 10 arannyal, 12 ezüsttel és 12 bronzzal az éremtáblázat második helyén állt Oroszország mögött.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!