2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Már készülnek a pólós lányok

Hír TV

2018. május 28., hétfő 21:51, frissítve: hétfő 22:54

Megkezdte a felkészülést a nyári Európa-bajnoksgára a magyar női-vízilabda válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány egyelőre bő keretet hirdetett, amellyel kedden tovább utazik Herceg Noviba a fizikai felkészülésre. A címvédőként vízbe szálló válogatott alaposan kicserélődött két évvel ezelőtthöz képest, de a célok változatlanok.

Bíró Attila szövetségi kapitány rövid pihenő után szedte össze egyelőre bővített keretét, amellyel hétfőn kezdte a felkészülést a júliusi, Vízilabda Európa-bajnokságra, amit Barcelonában rendeznek. Előtte még vár a csapatra a Vodafone-kupa Magyarországon, majd egy rotterdami torna. A kapitány alaposan kicserélte a 2016-os győztes csapatot.

Az elmúlt évek legfiatalabb válogatottjával megyünk, 23 éves átlaggal, természetesen tapasztaltak is vannak. Úgy gondolom, hogy ebből a 18-19-ből kikerült 13 meg fogja tudni mutatni, hogy az Eb-n jól fogunk szerepelni, mint címvédő - latolgatott Bíró Attila.

A válogatott régi-új tagja Illés Anna, aki idén tért haza második Berkeley-i kitérője után az Egyesült Államokból és a következő szezont már a BVSC-ben kezdi meg.

Nagyon élveztem az utolsó évemet kint, de nagyon vártam már, hogy hazajöjjek, folyamatosan az az izgalom volt bennem, hogy az életem egy új szakaszát töltöm el, mert már nem diák vagyok, hanem diplomás - mondta Illés.

Újonc is található a keretben. Tóth Eszter szeretne aranyat nyerni idén, persze ő is tudja, meg kell küzdenie a végső kerettagságért Gangl Edinával és Kasó Orsolyával.

A célokat, természetesen mint minden magyar vízilabdázónak, az, hogy érmet nyerjünk, lehetőleg a legfényesebbet, de hát odáig el kell jutni, hogy bekerüljek a keretbe - mondta Tóth Eszter.

A barcelonai vízilabda Európa-bajnokságot július 14. és 28. között rendezik Barcelonában. A magyarok ellenfelei a csoportkörben a legutóbbi Eb-4. Spanyolország, Oroszország, Szerbia, Törökország és Németország lesznek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!