2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Magyar úszókért szoríthatunk ma

2017. július 23., vasárnap 09:38, frissítve: vasárnap 10:22

Megkezdődnek a medencés úszóversenyek a vizes vb-n. Ma négy számban osztanak érmet, esélyes, hogy magyar versenyző is dobogóra áll.

Vasárnap délelőtt selejtezőket, este pedig elődöntőket és döntőket tartanak a Duna Arénában.

A hazai versenyzők közül elsőként Szilágyi Liliána száll versenybe 100 méter pillangón. Ezután következik a 400 méter gyors, amelyen az idei ifjúsági Európa-bajnok Kalmár Ákos indul.

Női 200 méter vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsa is rajtkőre áll. Előbbi a szám címvédője, világcsúcstartója és olimpiai bajnoka, első számú esélyesként tekintenek rá.

A férfiak 50 méteres pillangójában Cseh László is megméretteti magát, aztán következik a 400 méter gyors a nők mezőnye számára Kapás Boglárkával és az idén hatszoros ifi-Európa-bajnok Késely Ajnával. A szám favoritja az amerikai Katie Ledecky címvédőként és világcsúcstartóként, de Kapás harcban lehet a dobogóért. A férfiak 100 méteres mellúszásában Gyurta Dániel áll rajthoz.

Ezután a 4×100-as gyorsváltók férfi- és női versenye következik. Előbbiben a Kozma Dominik, Bohus Richárd, Németh Nándor, Holoda Péter, az utóbbiban a Jakabos Zsuzsa, Verrasztó Evelyn, Gyurinovics Fanni, Molnár Flóra összeállítású egység úszhat a döntőbe jutásért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!