2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Ligeti aranyérmes a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon

2015. március 7., szombat 17:26, frissítve: szombat 18:03

Ligeti Dániel aranyérmes lett a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon Szombathelyen. Négy súlycsoport, százhuszonnyolc versenyző állt rajthoz, köztük tizennégy magyar. Hárman jutottak döntőbe, ketten egymással küzdöttek volna az aranyért, de egy szerencsétlen sérülés közbeszólt.

Tussal jutott a döntőbe Lám Bálint, de győzelmének ünneplése közben rosszul érkezett a jobb bokájára. A szövetség orvosának első diagnózisa szerint a bokaszalagja sérült meg. Több hét pihenés és rehabilitáció vár a nehézsúlyú birkózóra. „Bálintnak korábban már sérült volt ez a bokája, és most egy elég szerencsétlen mozdulat során rásérült. Amiről én azt tudom mondani első ránézésre, hogy veszélyezteti az U23-as Eb-n való indulását” – nyilatkozta dr. Molnár Szabolcs, a Magyar Birkózó Szövetség orvosi bizottságának elnöke.

Lám Bálint kiesésével Ligeti Dánielé lett az aranyérem. Az egyébként szabadfogású versenyző a döntőért a kétszeres világbajnok észt Heiki Nabit verte meg. „Úgy gondolom, nagyon jó napot zártam. És ezeket jól meg tudtam oldani. Fejben eléggé rendben voltam, amin nagyon csodálkozom, mert reggel úgy keltem fel, hogy nem nagyon fogok tudni ma megmozdulni. Nagyon fáradt voltam, mert tegnap még fölfutottunk a poprádi helyre. Aztán holnap már megint. De ma hazajöttem erre a versenyre” – mondta Ligeti Dániel.

A szövetségi kapitány elégedett volt a magyar csapat eredményeivel. „Egyedül talán Éger Krisztiánnak a mérkőzését, amit elvesztettünk, sajnálom, mert az is a zsebünkben volt, és ez egy megnyert meccs volt. Hát, sajnos ilyen a birkózás, illetve ilyenek a versenyzők is” – fogalmazott Struhács György.

A küzdelmek újabb négy súlycsoportban folytatódnak a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj második napján Szombathelyen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!