2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:20

Klinsmann és Matthäus is újra mezt öltöttek magukra

2017. július 10., hétfő 16:02

Futball-legendák csaptak össze Mexikóváros egyik ikonikus terén vasárnap – Németország és Mexikó világsztár veteránjai 3–3-as döntetlent játszottak egy barátságos meccsen. A 177-szeres válogatott mexikói legenda, Claudio Suarez szerint több ilyen meccsre lenne szükség Európán kívül is.

A Zocalo teret még az aztékok tették a fővárosuk központjává, amelynek romjain a spanyol gyarmatosítás után felépült a mai Mexikóváros. A hatalmas teret futballpályává varázsolták az öregfiúk kedvéért. A német válogatott egykori játékosai közül olyan legendák húztak újra mezt magukra, mint Lothar Matthäus vagy Jürgen Klinsmann.

„Nagyon érdekes látni, hogy mennyire megváltozott mindenki. Kivéve talán Lothar Matthaust és Jürgen Klinsmannt, a többiekre alig lehet ráismerni” – mondta egy szurkoló.

A két német klasszis Luis Hernandezzel és a 178-szoros válogatottságával máig csúcstartó mexikói focistával, Claudio Suarezzel együtt vett részt az 1998-as franciaországi világbajnokságon. A két csapat a nyolcaddöntőben találkozott, ahonnan 2-1-gyel a németek mentek tovább.

„Nagyon jólesett ez a meccs, hihetetlen érzés volt a régi barátokkal egy pályán. Európában gyakoribbak az ilyen barátságos meccsek, itt, Mexikóban nehezebben szervezünk meg egy ilyet. Igyekezni fogunk, hogy gyakrabban sikerüljön” – nyilatkozta Suarez.

1986-ban, a Magyarország számára örökre emlékezetes mexikói vébén a legjobb nyolc között került össze a két csapat. Akkor is a németek jutottak tovább. A mexikóvárosi barátságos mérkőzés kiegyensúlyozottabb eredménnyel – 3-3-as döntetlennel – zárult.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!