2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

FIFA-alelnök lett Csányi Sándor

Hír TV

2018. február 26., hétfő 13:13, frissítve: hétfő 16:46

Csányi Sándort választották a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség alelnökévé. Az MLSZ első embere Ángel María Villar helyét foglalja el. A spanyol sportvezetőt korrupció gyanújával letartóztatták, ezért nyáron lemondott tisztségéről. Csányi Sándort a FIFA nyári, moszkvai kongresszusán nevezik ki hivatalosan.

Az MLSZ-elnök az UEFA és a FIFA vezető testületének is tagja. A végrehajtó bizottsági és a FIFA-tanács tagság mellett Csányi Sándor vezeti az UEFA nemzeti válogatottak versenyeztetési bizottságát, és tagja az UEFA pénzügyi bizottságnak is.

„Az, hogy nemcsak én, hanem rajtam kívül mások is, különböző testületekben, bizottságokban szerepet vállalnak, az jelenti, hogy a magyar labdarúgás vezetésében dolgozók több nemzetközi tapasztalathoz jutnak, több nemzetközi szakemberektől tudunk segítséget kérni, valamint oktatásban részt venni. És tudjuk képviselni a kisebb országok érdekeit, mint amilyen Magyarország is, tehát ilyen szempontból feltétlenül van értéke. Kétségtelen, hogy ezek a pozíciók arra is alkalmasak, hogy a labdarúgást bizonyos értelemben, még ha nem is teljesen indokoltan, de felértékeljék” – fogalmazott Csányi Sándor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!