2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Borkai elégedett száz nappal a riói játékok előtt

2016. április 27., szerda 19:32, frissítve: szerda 21:04

Athénban átadták az olimpiai lángot a riói szervezőknek. A nyári játékok száz nap múlva, augusztus 5-én kezdődnek. A lángot csütörtökön egy napra az olimpiai bizottság svájci központjába viszik, és onnan szállítják Dél-Amerikába, ahol az összes országon keresztülfutnak vele. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elégedett az eddig megszerzett kvóták számával. Borkai Zsolt száz nappal az ötkarikás játékok kezdete előtt azt ígérte: mindent megtesznek azért, hogy a magyar sportolók tiszta eszközökkel készüljenek az olimpiára.

Százhuszonkét versenyző tizenhárom sportágban kvalifikálta magát eddig – így áll jelenleg a magyar olimpiai csapat pontosan száz nappal a riói játékok előtt. A MOB elnöke elégedett az eddigiekkel, és további kvótaszerzésekben bízik.

„Az előző év végén voltak olyan hangok, hogy a magyar sport nem jól teljesít, mert kevés kvótánk volt akkor – bár mi tudtuk azt, hogy sok sportágban még hátravannak a kvalifikációs versenyek. Ott, hála Istennek, jól szerepeltünk. Kijutott a két vízilabdacsapatunk, és egyéni sportágakban is egészen előrejutottunk, és olyan sportágakban is, amelyekben egyéni versenyzők és csapatot is indulnak, mint a párbajtőrözőink. Most 122 főnél vagyunk. Úgy gondoljuk a mostani számítások alapján, hogy 140 fölé fog emelkedni a létszám” – közölte Borkai Zsolt.

A magyarok egyebek között asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, evezésben, cselgáncsban, kajak-kenuban, ökölvívásban, öttusában és teniszben is szerezhetnek még indulási jogot. A közelmúltban a férfivízilabdázóknak is sikerült kiharcolniuk a riói szereplés lehetőségét.

„Valljuk be, hogy úgy számoltunk, hogy a férfivízilabda ott lesz az olimpián. Ugye a lányok már előttünk megszerezték a kvótát, és én nagyon bíztam benne, hogy mi is meg fogjuk szerezni. Ez a száz nap nagyon jó határvonal, most már csak százszor kell reggel úgy felkelni, hogy elmondom magamnak, hogy olimpiai bajnok leszek. És még van száz alkalmam arra, hogy ezért tudjak tenni” – nyilatkozta Decker Ádám válogatott vízilabdázó.

Az ötkarikás játékok előtt száz nappal a Magyar Olimpiai Bizottság figyelmeztette a sportolókat, hogy minden doppingvétség ellen szigorúan fellépnek majd.

Brazília magyarországi nagykövete egy kisfilm segítségével számolt be az előkészületekről. A diplomata közölte, hogy a játékok előtt száz nappal a világ számos látványossága borul sárga-zöld színekbe – így ma este a Lánchíd is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!