2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Az edzőjét is meglepte Imre Géza vb-aranya

2015. július 19., vasárnap 17:05, frissítve: vasárnap 17:53

Hazaérkezett a moszkvai vívó-világbajnokságon egyéniben aranyérmes párbajtőröző, Imre Géza. A 41. életévében járó vívó élete első egyéni vb-címét ünnepelhette az orosz fővárosban.

A család, barátok és klubja, a Honvéd vezetősége várta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Imre Gézát, aki a férfi-párbajtőrözők versenyében aranyérmet szerzett a moszkvai vívó-világbajnokságon. A 41. életévében járó sportoló csapatban már háromszor is ünnepelhetett első helyet, egyéniben azonban most először győzött.

„Napközben tényleg csak azon gondolkoztam, hogy a következő asszóra figyeltem, és amikor a döntőben behoztam az utolsó tust, akkor gondoltam, hogy na, akkor ez tényleg megvan. Addig nem is mertem rá gondolni, meg nem is akartam, hogy ez kicsit is elvigye a gondolataimat. Nem volt egyszerű, tudtam, hogy kikkel kerülök szembe, egy nagyon nehéz ágon sikerült bejutnom, és azon tudtam végigverekedni magam. Erre még büszkébb vagyok!” – mondta a világbajnokságról hazatérő Imre.

A párbajtőröző a fináléig vezető úton búcsúztatta a tavalyi vb-ezüstérmest, a tavalyi világranglista 3. helyezettjét is. A fináléban aztán az Európa-bajnok és a világranglistán első francia Grumier ellen győzött nagy csatában.

„Őszintén szólva az aranyérem azért meglepett minket. De hát a Gézában mindig benne van ez, hogy ilyen jó teljesítményt nyújt. Én a felkészülés elején azt mondtam neki, hogy ő a világon bárkit meg tud verni, úgyhogy ezzel a kis csomaggal indultunk el a vb-felkészülésnek, de azért meglepett az eredmény, és nagyon örülök neki” – mondta a tréner, Dancsházy-Nagy Tamás.

Imre Géza nyolc év után szerzett egyéni világbajnoki aranyérmet a magyar vívósportnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!