2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Átadták a Tüske-uszodát

2016. március 6., vasárnap 18:10

Átadták a Tüskecsarnok mellett megépült uszodát. A főváros XI. kerületében felhúzott létesítmény építése 2013-ban kezdődött. A Tüskecsarnok, valamint a Tüske-uszoda beruházásának összköltsége meghaladja a 9 milliárd forintot.

A Jövő bajnokai ugrottak először a Tüske-uszoda medencéjébe. Ezzel a versennyel vették birtokukba az úszók a XI. kerületi Tüskecsarnok melletti létesítményt. „Az uszoda előkészítési munkái 2013-ban kezdődtek, amikor a kormány 3,2 milliárd forintot biztosított a folyamat elkezdéséhez. Ebből az összegből megépült egy 50 méteres 10 pályás medence. Egy 25 méteres, állítható medencefenékkel rendelkező bemelegítő medence, egy 1000 fős lelátó, egy tornaterem és ennek a kapcsolódó komplexumai” – mondta Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár.

Az uszoda a helyettes államtitkár szerint a nyári, riói olimpiára és a 2017-es budapesti vizes világbajnokságra való felkészülést is szolgálja. Mindkét világversenyen főszereplő lehet Jakabos Zsuzsanna, aki szerint világszínvonalú uszoda épült meg. „Tényleg minden igényt kielégít. A vízfelület meg aztán sosem elég. Ugye abból mindig is hiány volt, főleg itt a fővárosban. Úgyhogy mindenképpen segíti persze a felkészülésünket. És igazából az olyan apróságok, hogy olyan rajtkövek vannak, ami a világversenyen is lesz, tehát nem egy kőtömbről kell elugranunk. Vagy az, hogy ott van mögöttünk a jégkád, van regenerációs készülékek tömkelege, legalább hármat láttam már ott az egyik szobában. Ezek nagyon sokat hozzátehetnek a végén” – mondta az úszónő.

A Tüskecsarnok építése még 1993-ban kezdődött, majd 1996-ban állt le. A kormány 2012-ben döntött a projekt befejezéséről, egy évvel később pedig az uszoda megépítéséről. A teljes beruházás így több mint 9 milliárd forintba került.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!