2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

A férfi kardválogatott a legéremesélyesebb

Hír TV

2018. június 12., kedd 21:22, frissítve: kedd 22:32

24 fős kerettel, köztük 6 újonccal vág neki a szombaton kezdődő újvidéki Vívó Európa-bajnokságnak a magyar válogatott. Elsőként szombaton egyéniben a férfi tőrözők és a női kardvívók lépnek pástra.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány a Hír TV-nek elmondta: az olimpiai ciklus közepén járva megfelelően halad a csapatépítés a különböző szakágaknál, ennek fontos állomása lesz a mostani Európa-, illetve a kínai világbajnokság. A budapesti kvalifikációs versenyen pedig már a legerősebb csapattal kell indulniuk. A kapitány hozzátette: jelenleg a férfi kard a legerősebb csapatrész, ők hozhatnak haza érmeket Újvidékről.

„A legerősebb válogatott részünk a férfi kardválogatott. Férfi kard egyéniben és csapatban van egy világbajnokunk, Szatmári András, van egy olimpiai bajnokunk, tehát éppen regnálóak, és a csapat is nagyon jól szerepel a világkupákon. Én úgy gondolom, hogy mindenképpen éremre esélyesek egyéniben és csapatban is. Ez elég komoly elvárás, mert vívásban elég nehéz jósolni, de őket mindenképpen képesnek tartom erre” – fogalmazott a magyar vívó-válogatott szövetségi kapitánya.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!