2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

„A bunda volt a magyar labdarúgás rejtett finanszírozása”

2016. április 8., péntek 17:23, frissítve: péntek 19:31

Bundázásból finanszírozták a magyar labdarúgást – Aczél Zoltán szerint. A magyar bundaügy nyolcadrendű vádlottja erről a Hír Televízió Középkezdés című műsorában beszélt. Az ügyészség korábban 10 év letöltendő börtönbüntetést kért a Siófok korábbi vezetőedzőjére, aki első fokon egy évet kapott két évre felfüggesztve.

Magyar bajnoki, Magyar Kupa- és ligakupameccsek eredményeit is manipulálták a magyar bundaügy vádlottjai 2008 és 2011 között. A vád szerint Aczél Zoltán, az ügy nyolcadrendű vádlottja a Siófok edzőjeként tudott a mérkőzések befolyásolásáról.

„Én úgy érzem, hogy – és ezt a papírokból látom, majd remélem, hogy egy pár év múlva ezt be fogom tudni bizonyítani, 2002-től 2010-ig, a magyar bunda, nem fogadási csalásokról beszélünk, az más, a magyar bunda, az ennek a sportágnak a rejtett finanszírozása volt” – fogalmazott Aczél Zoltán.

Az ügyészség korábban 10 év letöltendő szabadságvesztést kért Aczél Zoltánra, aki első fokon egy év börtönbüntetést kapott – két évre felfüggesztve. Védője szerint azonban olyan mérkőzések miatt, amelyeken a vádirat szerint sem manipulálták az eredményt.

„Abban a vádpontban találta a bíróság bűnösnek, ez a Honvéd–Siófok Magyar Kupa-elődöntő visszavágó, ahol a vádirat szerint is lefújták a bundát. Tehát valakik túltolták a fogadásokat, állítólag, a Honvéd–Siófok-meccsre, ezért lefújták a bundát” – nyilatkozta Czeglédi Csaba, Aczél védője.

Aczél Zoltánt a bíróság a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől két évre eltiltotta, és 1,3 millió forintos vagyonelkobzást rendelt el ellene. Az edző a Középkezdésben azt mondta, nem kíván Magyarországon dolgozni addig, amíg meg nem tisztul a sportág.

Az ügy további részletei a Középkezdésben, 20 óra 30 perctől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!