2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A bontásnak vége, indul a kiemelt beruházás

2015. július 17., péntek 15:55, frissítve: péntek 16:03

Befejeződött a Hidegkuti Nándor Stadion bontása. A területen készülő új MTK-csarnok építését a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítette. Deutsch Tamás, az MTK elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a fejlesztéseknek köszönhetően a fővárosba költözhet az agárdi Sándor Károly Akadémia.

Hatalmas gödör tátong a Hidegkuti Stadion helyén. 2014 májusában lépett utoljára pályára az arénában az MTK labdarúgócsapata. Az új stadion építését a kormány kiemelt beruházássá minősítette, a költségvetés pedig több mint öt és fél milliárd forinttal támogatja az adófizetők pénzéből. A bontással július végéig kell végezni, az építkezés szeptember elsején indul a tervek szerint. „Június 27-én tettük közzé az Európai Unió közbeszerzési közlönyében azt a nyílt közbeszerzési pályázati felhívást, aminek a keretében a jelentkezők közül fogjuk a legkedvezőbb ajánlatot tevőt kiválasztva megtalálni azt a kivitelezőt, aki aztán az építési kivitelezési munkálatokat végre fogja hajtani” – mondta Deutsch Tamás, az MTK elnöke.


Az MTK egy 5000-5500 férőhelyes stadiont kap. „Azt szeretnénk, ha az új Hidegkuti Nándor Stadion megépítésével, a Hidegkuti Nándor Stadion tőszomszédságában általunk végrehajtott létesítményfejlesztéseknek köszönhetően 2016-ban, legkésőbb 2017-ben Budapestre kerülhessen, az egyébként nagyon sikeresen működő Sándor Károly Labdarúgó Akadémia” – fogalmazott az MTK elnöke. 

Az MTK labdarúgó csapatának utánpótlás akadémiája jelenleg a Velencei-tó partján, Agárdon működik. A stadion hivatalos megnyitó ünnepségét 2016. szeptember 21-én tartják, a vendég a Sporting Lisszabon lesz, amely 1964-ben, a KEK-döntőben legyőzte az MTK-t.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!