2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Zárt ajtók mögött tárgyal Fucsovics és Babos a teniszszövetséggel

Zárt ajtók mögött kezdődtek tárgylások a Magyar Tenisz Szövetség és a velük vitában álló két játékos, Fucsovics Márton és Babos Tímea között. A szövetség elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a felek nem szabtak egymásnak határidőt, de gyorsan dűlőre szeretnének jutni. A magyar férfi csapat jelenleg legjobbja nélkül készül a hétvégi csehek elleni Davis Kupa-mérkőzésre.

  • Zárt ajtók mögött tárgyal Fucsovics és Babos a teniszszövetséggel

A magyar csapat a Lurdy-ház parkolójában edzett szerda délelőtt. Itt rendezik a Csehország elleni Davis Kupa-mérkőzést a hétvégén, ám a csapat kénytelen a legjobbjai, Fucsovics Márton és Balázs Attila nélkül a salakra lépni.

„A legerősebb felállás természetesen Fucsovics Marci és Balázs Attila lenne itt a Davis Kupán. Én bízok magunkban, de természetesen nekik sokkal több sanszuk lenne” – mondta a Davis Kupában pénteken bemutatkozó Piros Zsombor.

A szövetségi kapitány azonban bízik a fiatalokban. „Az a tét, hogy ez a két fiatalember, aki pénteken játszik, az úgy kezdje a Davis Kupa-pályafutását egy tétmeccsen, ahogy szeretnék és olyan teljesítményt nyújtson, amellyel nemcsak mások lehetnek büszkék, hanem mindenki büszke lehet rájuk” – mondta Köves Gábor.

Míg Balázs Attila sérülés miatt hiányzik, Fucsovics Márton a teniszszövetséggel áll vitában. Ő és edzője, Sávolt Attila, illetve a másik klasszis Babos Tímea a szakmai vitákon túl a szövetség gazdálkodását is bírálták.

Hetek óta Facebook-bejegyzésekben és és nyílt levelekkel üzenget egymásnak a két fél. A szövetség elnöke, Szűcs Lajos fideszes parlamenti képviselő most zárt ajtók mögötti tárgyaláson rendezné a viszonyt a sportolókkal.

„Facebook-bejegyzésekkel, illetve azok után elkészült cikkekkel a teniszszövetség nem tud foglalkozni. Éppen ezért az elmúlt héten én levelet írtam mindkét játékosnak, amiben azt kértem, hogy üljünk le és tárgyaljunk ezekről a kérdésekről” – mondta a szövetség első embere.

A tárgyalások el is kezdődtek, ám a szövetség nem szabott határidőt a megegyezésre. A szerdai eseményen egyben a szövetség új sportszergyártóval írt alá támogatói szerződést. A teniszezők már a hétvégén új felszerelésben lépnek pályára. A szövetség ezen felül 50 millió forintos támogatást is kap a gyártótól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!