2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Sport

Verstappen diadalmaskodott Miamiban

A világbajnoki címvédő Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1 történetének első Miami Nagydíját vasárnap, és ezzel 19 pontra csökkentette a hátrányát az összetettben élen álló és most másodikként végző Charles Leclerc-rel, a Ferrari monacói pilótájával szemben.

  • Verstappen diadalmaskodott Miamiban

A 24 éves Verstappennek ez volt az idei harmadik, és pályafutása 23. futamgyőzelme. Leclerc mögött csapattársa, a spanyol Carlos Sainz Jr. végzett harmadikként. A rajtot a pole pozícióból startoló Leclerc mellett Verstappen kapta el a legjobban, a holland címvédő az első kanyarban határozott manőverrel megelőzte Sainzot, és feljött másodiknak Leclerc mögé. Verstappen nem sokat késlekedett, közel maradt az élen száguldó ferraris riválishoz, majd a kilencedik kör elején viszonylag simán meg is előzte, így az élre állt. Leclerc a folytatásban nem tudta tartani Verstappen tempóját, körről körre nőtt a hátránya, mígnem a 24. körben a boxba hajtott kerékcserére. A Red Bull sem várt sokáig, két körrel később Verstappent is kiállt új abroncsokért, majd jött friss gumikért Sainz a Ferrarihoz, a negyedik Sergio Pérez pedig a Red Bullhoz.

A kerékcserék után visszaállt a korábbi sorrend, az élen Verstappen száguldott nagyjából 7,5 másodperces előnnyel a második Leclerc-rel szemben, Sainz a harmadik pozícióban már csaknem 20 másodperccel maradt el az első helyezettől. A 41. körben Lando Norris (McLaren) és Pierre Gasly (Alpha Tauri) ütközésének következtében a pályára kellett hajtania a biztonsági autónak, Norris versenygépét ugyanis menteni kellett. A korábban kialakult különbségek eltűntek, a mezőny felsorakozott a Safety Car mögött, amely a 47. körben hajtott a boxutcába és engedte útjukra a versenyzőket. Az újraindításnál Verstappen megőrizte a vezető pozíciót, de Leclerc közel tudott maradni hozzá, miközben Pérez a harmadik helyért Sainzot támadta. Mind a győzelemért, mind pedig a dobogó alsó fokáért nagy küzdelem kezdődött, de végül maradt a sorrend. A világbajnoki idény két hét múlva folytatódik a Spanyol Nagydíjjal Barcelonában.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!