2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Véget ért a Dakar: Sainz és Walkner a győztes

Hír TV

2018. január 21., vasárnap 15:29, frissítve: vasárnap 17:33

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál pedig az osztrák Matthias Winkler nyerte a 40. Dakar-ralit. A mezőny Perun, Bolívián és Argentínán keresztül kilencezer kilométert teljesített.

„Nagyon kemény verseny volt. Brutális volt az a munka, amit az autóba raktunk az elmúlt években. Jól megérdemelt győzelmet arattunk” – mondta Sainz, aki korábban kétszeres ralivilágbajnok is volt.

A második helyen a katari Nászer el-Attija végzett, míg a harmadik a dél-afrikai Giniel de Viliers lett.

A motorosoknál az osztrák Matthias Walkner diadalmaskodott. A második az argentin Kevin Benavides, míg a harmadik helyen az ausztrál Toby Price végzett.

A kamionosok között Eduard Nikolajev zsinórban másodszor, összességében harmadszor tudott Dakart nyerni, míg a quadosoknál chilei siker született: Ignacio Casale élete első diadalát aratta.

A viadalon, amelyet jó ideje nem Afrikában, hanem Dél-Amerikában rendeznek, négy versenyző indult magyar színekben. Az autósoknál a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettőst a negyedik szakasz után kizárták. A motoros Horváth Lajos technikai hiba miatt már az első szakasz után feladni kényszerült a versenyt, Dési János pedig a tizedik szakaszon bukott, így kiesett.

A román színekben induló, szatmárnémeti születésű Gyenes Emánuel a 28., míg szerb színekben versenyző, vajdasági Saghmeister Gábor a 79. lett a motorosoknál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!