2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vb, 2018: már megy a szurkolói matek, de mindenki derűlátó

Hír TV

2017. december 2., szombat 15:24, frissítve: szombat 18:48

Pénteken kisorsolták a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság csoportjait. Bár Portugália és Spanyolország összekerült, a többi nagy csapat elkerülte egymást. A házigazda oroszoknak jó esélyük van a csoportból való továbbjutásra, a brazilok és a spanyolok a végső győzelemért utaznak a tornára.

A szurkolói optimizmus határtalan – főleg egy labdarúgó-világbajnokság előtt. A pénteki, moszkvai sorsoláson ugyan igazi halálcsoportot nem húztak ki, érdekes csoportmeccsekből nem lesz hiány.

Fortuna a házigazda mellé állt: az oroszok Szaúd-Arábiával, Egyiptommal és Uruguayjal szerepelnek egy kvartettben.

„Tetszik a sorsolás. Úgy gondolom, hogy Oroszországnak jó esélye van a továbbjutásra. A nyolcaddöntőben már nehéz dolgunk lesz, hiszen minden bizonnyal Portugália vagy Spanyolország vár majd ránk, amely ellen nem mi lépünk pályára esélyesként” – mondta egy orosz szurkoló.

Brazília minden tornán a végső győzelem reményében lép pályára. Neymaréknak van mit törleszteniük, a 2014-es, hazai rendezésű tornán az elődöntőben 7-1-re, a bronzmeccsen 4-0-ra kaptak ki.

„Szerintem Svájc ellen lesz a legnehezebb dolgunk, hiszen nagyon célratörő focit játszanak, igen keményen védekeznek, ami nem fekszik a brazil stílusnak, de úgy gondolom, hogy nem jelent majd gondot a csoportból való továbbjutás” – fogalmazott egy brazil férfi.

Van mit javítaniuk a spanyoloknak is. Az ibériai együttes 2010-ben felért a csúcsra, négy évvel később azonban már a csoportkört sem élte túl. A korábbi aranygeneráció kiöregedett, Puyol, Xavi, Xabi Alonso, David Villa és Fernando Torres sincs már. De a mostani együttesnek sem lehet gond a továbbjutás a B csoportból, ahol Portugália, Marokkó és Irán szerepel még.

„Nem aggódom Cristiano Ronaldo miatt. Portugália az Eb-címvédő, ezért tiszteljük, de amikor a közelmúltban összekerültünk nagy tornán, akkor mindig legyőztük, aminek ráadásul két Eb- és egy vb-győzelem lett a vége” – emelte ki egy spanyol drukker.

Peru harminchat év után jutott ki ismét vb-re. És habár a dél-amerikai együttes Franciaországgal is egy csoportban szerepel, a szurkolók nem tartják elképzelhetetlennek a továbbjutást.

„A franciák nagyon erősek, a tavalyi Eb-n is jól szerepeltek. De Peru is kiválóan teljesített a vb-selejtezőkön: legyőztük Ecuadort és Uruguayt is, és igen, úgy gondolom, hogy bejuthatunk a nyolcaddöntőbe” – vélekedett egy perui szurkoló.

Az oroszországi világbajnokság június 14-étől július 15-éig tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!