2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Újabb súlyos magyar vereség

A magyar férfi kézilabda-válogatott 37-28-ra kikapott Svédországtól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, szerdán Göteborgban.

  • Újabb súlyos magyar vereség

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot 30-28-ra legyőzték, viszont Portugáliától 27-20-ra kikaptak, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol pénteken 18 órától Brazília, vasárnap 20.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság lesz az ellenfelük.

Eredmény, középdöntő, 1. forduló, II. csoport: Svédország-Magyarország 37-28 (18-14)

-------------------------------------

Göteborg, v.: Schulze, Tönnies (németek)

lövések/gólok: 53/37, illetve 47/28

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 4/3

kiállítások: 4, illetve 6 perc

Magyarország:

-------------

Mikler - Bóka 5, Szita 1, Lékai 2, Bánhidi 3, Ancsin 3, Rodríguez, cserék: Sipos, Ilic 1, Bodó 3, Rosta 7, Hanusz 2, Szöllősi 1, Székely, Bujdosó

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Leimeter Csaba maradt ki.

A második percben megszerzett előnyét előbb magabiztosan őrizte, majd Hampus Wanne vezérletével növelni is tudta az Európa-bajnoki címvédő, vb-ezüstérmes svéd csapat. A magyarok szakmai stábja cserékkel próbálkozott, de az első időkérését meglepetésre nem használta ki, veszni hagyta az első félidőben. Támadásban kevesebbet hibázott a válogatott, mint két napja Portugália ellen, védekezésben viszont nagyon ritkán tudott hatékony lenni. Lékai Máténak eddig mindhárom meccsen volt kihagyott büntetője, és egyet ezúttal is elhibázott. Ennek ellenére a svédek nem tudtak elhúzni - a 16. perctől felváltva estek a gólok -, de hatékony támadójátékkal négy találattal vezettek a szünetben.

Nagy különbség volt a két együttes között az első felvonásban, hogy a svédek hétszer találtak be a szélekről, a magyarok viszont csak egyszer.

A második félidőben sem tudtak közelebb kerülni a házigazdákhoz a magyarok, José María Rodríguez Álvarez szövetségi kapitány mégis a 48. percig várt az időkéréssel, amikor az ellenfél már 30-23-as előnyben volt. A magyar játékosok ezúttal is nagyot küzdöttek, miközben a gyorsan kézilabdázó svédeken inkább a felszabadultság látszott. Lékai Mátéék továbbra is szinte kizárólag középen erőltették a támadásokat, a szélsők alig kaptak labdát, miközben a skandinávok egy 5-0-s sorozattal fölényessé tették sikerüket, sőt az 55. percben már tíz találat volt a különbség.

Mikler Roland hét, Székely Márton négy, a hazaiaknál Andreas Palicka 15 védéssel zárt. Utóbbi csapattársa, a mezőny legjobbjának megválasztott Hampus Wanne kilenc gólt lőtt, Albin Lagergren és Eric Johansson egyformán hatszor talált be.

A két csapat 44. egymás elleni mérkőzésén 17 magyar győzelem és négy döntetlen mellett 23. alkalommal nyertek a svédek.

"Az első 45 percben magas szinten, jól játszottunk, utána viszont elkövettünk két-három hibát, lövést rontottunk, eladtuk a labdát, amit az ellenfél lerohanásokkal és könnyű gólokkal büntetett. Hat-hétgólos hátrányban már nagyon nehéz dolgunk volt, de ezúttal is a legvégéig küzdöttünk, a játékosok mindent megtettek" - nyilatkozta Rodríguez kapitány, aki a három időkérési lehetősége közül végül csak egyet használt ki.

Hozzátette, továbbra is van esélyük a céljaik elérésére, de ahhoz a következő meccsükön meg kell verniük Brazíliát, ami nagyon nehéz lesz.

A csoport állása:

1. Svédország 6 pont, 2. Izland 4, 3. Portugália 3 (81-78), 4. Brazília 3 (76-82), 5. Magyarország 2, 6. Zöld-foki Köztársaság 0

A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!