2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Újabb norvég aranyérmek, történelmi olasz és amerikai győzelem

Hír TV

2018. február 21., szerda 20:52, frissítve: szerda 22:55

Történelmi olasz és amerikai győzelem, harmadik aranyérmét szerezte a norvég sífutó. A phjongcshangi téli olimpián 7 számban osztottak ma érmeket.

Az előzetes várakozásokat igazolva az olasz Sofia Goggia nyerte a női lesiklók versenyét a phjongcshangi téli olimpián. Goggia ötödikként csúszott és a pálya középső részét, valamint a végét is nagyszerűen síelte végig, és egyből az élre állt. Előnyét meg is tartotta, ezzel ő lett az első olasz aranyérmes női lesiklásban. A második a norvég Mowinckel lett, míg a bronzérmet a sportág kiemelkedő alakja, a minden bizonnyal utolsó olimpiáján szereplő amerikai Lindsey Vonn szerezte meg.

A férfi síakrobaták krosszversenyében kanadai győzelem született. Brady Leman már az elején magához vette a vezetést és a verseny végéig megtartotta pozícióját. Mögötte a svájci Bischofsberger lett a második, míg a harmadik helyen az orosz Ridzik végzett.

A női sífutók szabadstílusú csapatsprint számában a Kikkan Randall, Jessica Diggins amerikai páros bizonyult a legjobbnak. Ők lettek az első amerikai sífutók, akik aranyérmet nyertek olimpián. A célegyenesben még a svédek záró embere fordult be elsőként, Diggins azonban jól hajrázott és sikerült előznie. A harmadik a norvég páros lett.

A férfiaknál a Sundby, Kläbo norvég kettős diadalmaskodott. A második az orosz, míg a harmadik a francia páros lett. Kläbónak ez volt a harmadik aranyérme Phjongcshangban, ezzel a francia Fourcade után a második lett, aki triplázott.

A gyorskorcsolyázók csapatversenyében a nőknél és a férfiaknál sem a favoritnak számító hollandok nyertek. A nőknél japán, míg a férfiaknál norvég aranyérem született. A nőknél a hazai dél-koreai együttesé lett az ezüst-, míg a hollandoké a bronzérem. A férfiaknál a hollandok a második helyre értek be, míg a bronzmedált az amerikai versenyezők nyakába akasztották.

A bobosok női kettes számát a németek nyerték. Mariama Jamanka és Lisa Buckwitz a németek 12. aranyérmét szerezték Dél-Koreában. A második helyen az amerikai, míg a harmadikon a kanadai páros végzett.

Az olimpia 12. versenynapját követően a norvégok vezetik az éremtáblázatot 13 arany, 11 ezüst és 9 bronzéremmel. A második Németország, míg a harmadik helyen Kanada áll.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!