2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Új sorozatban mutatkozik be a magyar férfi-vízilabdaválogatott

Hír TV

2018. február 14., szerda 17:30, frissítve: szerda 17:51

„Ütős, lendületes csapata van a válogatottnak – mondja a szövetségi kapitány.”

Szüksége is van a lendületre magyar férfi-vízilabdaválogatottnak. Märcz Tamás együttese egy új sorozatban, az Európa-kupában méreti meg magát. A kecskeméti selejtezőben Grúzia, Románia, Franciaország, valamint Spanyolország lesz az ellenfél. Az ötösből három csapat jut a döntőbe.

– Egyik legfontosabb értéke ezeknek az évközi tornáknak, hogy már úgy érkezzünk a nyári nagy tornákra, legyen az Eb, vb vagy olimpia, hogy már formálódott a válogatott. Nekünk ez nagyon fontos lehetőség, hiszen sok mérkőzésre van szüksége a megfiatalodott csapatnak, hogy összeérjen – emelte ki Märcz Tamás.

A tavaly nyári budapesti vizes vb-n ezüstérmet szerző csapatból nyolcan maradtak az ötös keretben. Mezei Tamás szerint az új sorozat jó lehetőség a játékosok számára, hogy megmutassák mit tudnak.

– Aki válogatott szeretne lenni, és akinek komoly céljai vannak a válogatottban, szeretne címeket, érmeket nyerni, az mindenképpen úgy fogja föl, hogy hasznos ez a torna. Lehet bármennyit edzeni, a meccsrutin nagyon sokat számít, bizonyos játékosoknak ez is jót tehet a későbbiekben – nyilatkozta a sportoló.

Négy nap alatt négy mérkőzést játszik a magyar csapat. Csütörtökön Grúzia lesz az első ellenfél, majd sorrendben Románia, Spanyolország és Franciaország következik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!