2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Továbbjutna a Manchester United az El-ben

2017. április 20., csütörtök 17:04

A Bajnokok Ligája után az Európa-ligában is kialakul az elődöntő mezőnye: a Manchester United 1-1-es brüsszeli eredmény után fogadja az Anderlecht együttesét, az Ajax pedig 2-0-s előnnyel utazik a Schalkéhoz.

José Mourinho nem volt elégett a Manchester United támadóival az Európa-liga kieséses szakaszának első mérkőzésen. Ma nem szabad hibázniuk az Anderlecht ellen, ha a csapat el akarja érni a végső célját, vagyis az Európa-liga-győzelmet, ami automatikus BL-indulást jelent.

„Nagyon motiváltak vagyunk. Egy olyan nagy klubnál, mint a Manchester United, csalódás, ha az Európa-ligában, és nem a Bajnokok Ligájában szerepelsz. Éppen ezért az elején, a csoportmérkőzésekkor nincs nagy motivációd. Aztán amikor már ilyen messzire jutottál, akkor ezzel együtt a motivációd is megnő. De természetesen nem szabad elfeledkezni arról, hogy az Anderlecht is rendkívül elszánt” – nyilatkozta a Vörös Ördögök portugál mestere.

A rendkívüli fiatal kerettel rendelkező Ajax kényelmes helyzetből várhatja a Schalke elleni visszavágót. A hollandok 2-0-ra nyertek hazai pályán, és jó esélyük van rá, hogy 1997 után újra egy európai kupa elődöntőjébe jussanak. Heiko Westermann azt mondta: „Közvetlenül az első mérkőzés után beszélgettünk a csapattársaimmal. Mondtam nekik, hogy még koránt sincs lefutva a párharc. Emlékeztettem őket, hogy a Schalke az egyik héten 3-0-ra kikapott a Bundesligában, majd a következő meccsét 4-1-re megnyerte. Fontos, hogy a mi játékunk domináljon, ahogy az első mérkőzésen. Ha ezt végrehajtjuk, akkor továbbjuthatunk” – mondta a csapat német védője, aki korábban három évet játszott a Schalkéban.

Emellett még két teljesen nyitott párharc lesz ma. A Lyon 2-1-es előnnyel utazik a Besiktashoz, a Genk pedig 3-2-s hátrányból fogadja a Celta Vigo együttesét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!