2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Sport

Több százan köszöntötték a veszprémi kézilabdacsapatot

Több százan köszöntötték a hazatérő Bajnokok Ligája-ezüstérmes veszprémi kézilabdacsapatot hétfő este a Veszprém Aréna előtt, ahol a távozó játékosokat is elbúcsúztatták a szurkolók

  • Több százan köszöntötték a veszprémi kézilabdacsapatot

"Hat hónappal ezelőtt ki gondolta volna, hogy itt állunk majd" - fordult a szurkolókhoz a csapatot köszöntő Porga Gyula veszprémi polgármester.

Hozzátette: "persze van bennünk csalódottság, hogy megint nem sikerült", de öröm is, hogy "van egy csapatunk, amely huszonhatszoros magyar bajnok és a világ második legjobbja lett".

Szabó János, a Veszprémi Építők Sportegyesület elnöke egy amerikai szurkoló levelét olvasta fel, majd hozzáfűzte: "ma lehetünk szomorúak, de ne felejtsük el, hogy honnan jöttünk és mit értünk el az idei évben".

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elégedettségének adott hangot, hiszen az elvárás a csapattól a bajnoki cím visszaszerzése és a négyes döntőbe jutás volt, és mindkettő sikerült. Úgy fogalmazott: "a játékosaink a pályán, mi pedig egyéb területen megküzdöttünk ezért a klubért, és elégedetten tudom mondani, hogy rendben vagyunk".

"Ha vasárnap a csapatban van egy egészséges bal kéz és egy egészséges jobb láb, akkor nem ez az eredmény" - tette hozzá a sportvezető, utalva arra, hogy Nagy László és Sterbik Árpád is sérüléssel bajlódva játszott a döntőben.

David Davis vezetőedző az őt éltető szurkolók előtt a szezonban megjárt útra utalva azt mondta: egy évvel ezelőtt még az egyiptomi életét tervezte, most pedig azért szomorú, mert elvesztették a Bajnokok Ligája döntőjét. Úgy fogalmazott, "hinnünk kell abban, hogy meg tudjuk csinálni", mert minden rendelkezésre áll: "nagyszerű csapat, nagyszerű szurkolók és nagyszerű klub".

A csapat köszöntése után búcsúztatták el a távozó játékosokat, köztük Nagy László csapatkapitányt, Momir Ilics balátlövőt, Mikler Roland kapust, Jamali Iman balátlövőt és René Toft Hansen beállót.

Mikler Roland könnyeivel küszködve, meghatódva mondott köszönetet a szurkolóknak az ötéves támogatásért, a közönség pedig hangos "gyere vissza" skandálással búcsúzott a kapustól.

A visszavonuló Momir Ilic azt mondta: "sokat nyertünk együtt, csak egy nagyon kis dolog hiányzott", ezért azt kívánta, hogy a csapat elérje ezt a célt, a Bajnokok Ligája-győzelmet.

"Végre vége a pályán töltött időnek" - fakadt ki Nagy Lászlóból, a veszprémi csapat visszavonuló csapatkapitányából. Felidézte: fiatal korában az volt az álma, hogy a Barcelonából fog visszavonulni, de örömét fejezte ki, hogy ez végül nem így történt.

A szurkolókat köszöntve úgy fogalmazott: büszke lehet az egész ország arra, hogy ennyi sportszerető ember él Magyarországon.

A Veszprém vasárnap 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopje csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája fináléjában, a kölni négyes döntő második játéknapján. A magyar csapat 2002, 2015 és 2016 után a negyedik BL-döntőjét játszotta, és negyedszer is ezüstérmet szerzett.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!