2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Sport

Több száz programhoz lehet csatlakozni az Európai Sporthét keretében

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) felhívására idén is több száz programhoz lehet majd csatlakozni a péntektől szeptember 30-ig tartó Európai Sporthét keretében.

  • Több száz programhoz lehet csatlakozni az Európai Sporthét keretében

A MASPORT közleménye emlékeztet rá, hogy az Európai Bizottság által 2015-ben életre hívott Európai Sporthét és a hozzá kapcsolódó #BeActive kampány célja, hogy az emberek kitörjenek a komfortzónájukból, egy héten keresztül sportos élményekkel töltődjenek fel és ennek hatására a későbbiekben is minél aktívabb életet éljenek. Az idei sporthéten kontinens szerte sok nyitott sportesemény lesz elérhető, amire azért is van szükség, mert a legfrissebb felmérések szerint az európai lakosság mindössze 38 százaléka sportol legalább hetente egyszer, míg 45 százaléka egyáltalán nem végez fizikai aktivitást.

Magyarországon a szervezők közel 500 ingyenes programmal igyekeznek bizonyítani, hogy a "mozgás az egyik legjobb örömforrás". A MASPORT felhívására megmozdulnak a hazai fitneszklubok, sportegyesületek, munkahelyek, iskolák, egyetemek, gyógyfürdők, és helyi közösségek is izgalmas programokkal készülnek.

"Számunkra a sporthét a mozgás ünnepe, és extra motivációt jelent, hogy velünk együtt egész Európa megmozdul" - nyilatkozta Czene Attila, a MASPORT elnöke. - "Partnereinknek és sportszervező kollégáinknak köszönhetően idén is minden megyében lesznek #BeActive események, így mindenkinek lesz lehetősége a lakóhelye közelében sportolni. A Sporthét honlapján bárki könnyen tájékozódhat az aktuális programokról. Az a célunk, hogy a rendszeresen mozgók mellett minél több olyan embert is megszólítsunk, akik még csak most vágnának bele az aktívabb életmódba."

Az Európai Sporthét keretében az éjszakai sportolás is fókuszba kerül: szombaton #BeActive Night események lesznek többek között Székesfehérváron, Szolnokon, Zalaegerszegen és Kecskeméten is, a moveplay.hu mozgásplatformon pedig online edzésekhez is lehet csatlakozni.

A programokról az europaisporthet.hu oldalon lehet tájékozódni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!