2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tiltakoznak a nyíregyházi szurkolók a kizárás miatt

,

2015. május 29., péntek 10:18, frissítve: péntek 10:38

1500 tiltakozó szurkoló előtt tartott edzést csapatának Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. Több csapat, köztük a Spari se kapott engedélyt az első osztályban való indulásra. A klubot egy öt évvel ezelőtti elszámolási vita miatt sorolják vissza.

A meccseken hallott rigmusok az edzésen hangzottak fel. 1500 nyíregyházi drukker szurkolta végig a tréninget. Így tiltakoztak az MLSZ Licencadó Bizottságának döntése ellen, a testület kizárta a klubot az NB I-ből.

„Szeretjük a Szparit, az életünk a Szpari, és nem szeretnénk, hogy NB III-as legyen. Ezért tiltakozunk” – mondta Bodnár István. A Nyíregyháza egy ötéves elszámolási vita miatt bűnhődik. Diego Balbinot 2010-ben volt a klub idegenlégiósa. A Nyíregyháza szerint a játékos követelése nem volt egyértelmű és nem felelt meg a magyar jogszabályoknak, határidőre rendeztek a tartozást. Az erről szóló dokumentumokat is csatolták a szövetségnek.

A klub tulajdonosa, a játékosok és a szurkolók sem értik, miért nem kapták meg az indulási jogot. „Hogy ezt a pofont miért kaptuk, nem tudja megmondani, megmagyarázni nekünk senki. Nem tudja” – fogalmazott Szálkai Pál. A klub utánpótláscsapataiban 400 gyermek játszik. „Ennyi gyerekkel mit fognak csinálni? Azt mondják, utánpótlás, abból lesz a magyar labdarúgás. Ennyi gyerek hova fog menni az NB III-ba?” – tette fel a kérdést  Csomós Tibor.

A tulajdonos azt mondja, a csapatnak nincs tartozása, és az egyik legstabilabb anyagi háttérrel rendelkezik. A vezetőedző szerint rossz döntés született. „Én támogatom, hogy a magyar fociban minél hamarabb rend legyen. Olyan csapatoknak, amelyek 400-500 milliós tartozással rendelkeznek, nincs helyük az NB I-ben, de ezek nem mi vagyunk. Itt minden feltétel adott” – fogalmazott Mátyus János vezetőedző.

A játékosokat is megviselte a döntés. Egyelőre azonban csak a pénteki, Pécs elleni meccsre összpontosítanak. „Az utolsókig küzdünk mi, játékosok is. Többnyire holnap tehetünk azért, hogy szép szezont zárjunk egyrészt, másrészt, hogy megmutassuk, hogy helyünk van az NB I-ben” – nyilatkozta Törtei Tamás labdarúgó.

Az MLSZ illetékes bizottságának döntését a bíróságon lehet megtámadni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!