2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Sport

Telt ház várható a Winter Classicon

A hetedik Winter Classicot rendezik meg újév napján az Egyesült Államokban. A szabadtéri jégkorongmérkőzés miatt már két hete dolgoznak a washingtoni baseballstadion átalakításán. Bár a legolcsóbb jegy is átszámítva legalább 75 ezer forintba kerül, a szervezők ezúttal is telt házra számítanak.

A világ legnagyobb fagyasztó rendszerével készülnek az újévi Winter Classicra Washingtonban. A hetedik ilyen szabadtéri jégkorongmérkőzést ezúttal a helyi baseballstadionban rendezik meg. A teljes átalakítás két hétig tart: a háromrétegű alapzatra hat centiméteres jégréteg kerül egy speciális szerkezet segítségével.

„Van egy mobil fagyasztó berendezés, amit kifejezetten az NHL speciális eseményein használunk. Ez a fagyasztó 300 tonna, ezen a rendszeren keresztül kb. 1200-1500 gallon speciális folyadékot nyomunk ki percenként” – mondta el Dan Craig, az NHL létesítmény részlegének igazgatója.

Az átalakításon dolgozó több száz munkásnak az időjárással is meg kell küzdenie. „Az igazi kihívás az időjárás. Nem vártuk, hogy a jég építése közben 13-15 fok lesz, az ideális -1 és 4 fok között lenne, ez nagy kihívás volt, hogy a megfelelő arányt kikeverje a szerkezet” – magyarázta Craig.

A január 1-jei mérkőzésen a Chicago Blackhawks és a Washington Capitals játszik egymással. Mindkét csapat pályára lépett már Winter Classicon, 2009-ben a Blackhawks otthon kapott ki, 2011-ben a Washington Capitals viszont győzött a Pittsburgh Penguins ellen.

A mérkőzésen ezúttal is telt ház várható, annak ellenére, hogy az állójegy ára eléri a 300 dollárt, vagyis a 75 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Miért alázzák Szoboszlait?

Miért alázzák Szoboszlait?

Különös aktualitást kapott az utóbbi napokban, amit Szoboszlai Dominik nemrég mondott a nyári átigazolásával kapcsolatos érzéseiről az angol Premier League róla készített portréfilmjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!