2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Szaúd-Arábia nem csupán epizódszereplő akar lenni

Hír TV

2018. június 14., csütörtök 07:55, frissítve: csütörtök 09:21

A labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén magyar idő szerint 17 órakor a házigazda orosz csapat Szaúd-Arábia együttese ellen lép pályára. A két csapat utoljára 25 éve találkozott, akkor a szaúdiak győztek 4–2-re.

A világranglista alapján a 32-es vb-mezőny két leggyengébb csapata találkozik egymással a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Kevés csapaton lesz akkora nyomás, mint az orosz együttesen, mivel rendezőként mindenki továbbjutást vár tőlük a csoportból. Nem könnyíti meg a helyzetüket, hogy a világbajnokság előtt Viktor Vaszin és Georgij Dzsikija is kidőlt a védelemből, amely miatt vissza kellett hívni a válogatott korábbi csapatkapitányát, a 39 esztendős Szergej Ignasevicset.

Az orosz válogatott szövetségi kapitánya, Sztányiszláv Csercseszov a problémák ellenére bizakodó. Hozzátette hogy a védelmet a hiányzók ellenére sikerült rendbe raknia, de a támadójátékon még van mit csiszolni.

„Nagyon jó hangulatban zajlott az utolsó edzésünk. Nagyon sok munkát végeztünk az ausztriai edzőtáborban. Jól sikerült a főpróbánk. Végre olyan játékot láttam a csapattól, amelyet a világbajnokságon is viszont szeretnék látni. Végre visszanyertük az önbizalmunkat” – emelete ki az orosz válogatott szövetségi kapitánya.

A szaúdi gárda régóta készült a vb-re, csak idén kilenc barátságos meccsen lépett pályára. A főpróbán 2–1-es vereséget szenvedtek Németországtól. Bár a világbajnokságra a holland Bert van Marwijk juttatta ki a csapatot, azóta Juan Antonio Pizzi ült a kispadra, aki viszont nem tudta kijuttatni Chile válogatottját a tornára. A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a hosszú felkészüléssel és összeszokással talán sikerül kiegyenlíteni azt a hátrányt, amelyet a játéktapasztalat hiánya jelent.

„Nagyon motiváltak vagyunk. Arra törekszünk, hogy megverjük Oroszországot. Nem csak epizódszereplők akarunk lenni. Hosszú ideje készülünk, hogy ne okozzunk csalódást” – nyilatkozta a kapitány.

A nemzetközi szövetség statisztikája szerint egyébként a két válogatott eddig egyszer találkozott egymással, 1993. október 6-án a szaúdiak 4–2-re győztek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!