2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Szabó Gergő: Akár nyerhetünk is!

Hír TV

2019. november 19., kedd 19:50

Az egyik legfontosabb mérkőzésére készül a magyar labdarúgó-válogatott. A mieinknek ugyanis ma este Wales ellen kell kiharcolniuk az Európa bajnoki részvételt. Cardiff-ból kapcsoltuk telefonon Szabó Gergőt, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnökét Magyarország élőben című műsorunkban.

Tegnap reggel érkezett meg a csapat Cardiff-ba. A szállás elfoglalását követően, kora este volt egy hivatalos sajtótájékoztató, valamint egy hivatalos edzés is, a mérkőzés helyszínén, a Cardiff City Stadionban. Ma délelőtt egy már-már szokásosnak mondható séta szerepelt a programban, ebéd, csendes pihenő és aztán a mérkőzés következik majd, itthoni idő szerint 20:45-ös kezdéssel. - mondta a csapat sajtófőnöke.

A két csapat eddig tizenegyszer küzdhetett meg egymással, melyből öt walesi győzelem, négy magyar győzelem és két döntetlen született. Ráadásul a Wales csapatát hazai pályán eddig mindössze kétszer tudták megszorongatni. Milyen lelkiállapotban van a magyar csapat? – tette fel kérdését Földi-Kovács Andrea.

Azt lehet mondani, hogy ez valóban a legfontosabb tényező és Marco Rossi azt mondta, hogy minden befolyásoló tényezőkkel kapcsolatban felkészítették a csapatot. Egy mérkőzés van előttük, amit, ha megnyernek, akkor ott vagyunk az Európa bajnokságon, így ezt inkább egy óriási lehetőségként fogják fel. Ezen kívül, ha véletlenül mégsem sikerül ma győzelmet aratniuk, akkor tavasszal, a Nemzetek Ligája rájátszásában kiharcolhatja a válogatott az EB részvételt. - jegyezte meg Szabó Gergő.

A pénteki hetvenezer ember előtt zajló meccs vajon mekkora töltet adott nekik? – kérdezte a műsorvezető.

Nagyon nagyot, ezt többen el is mondták, hogy hihetetlen energiák voltak a mérkőzés előtt, alatt és után egyaránt, ami hihetetlen plusz motivációt adott mindenkinek és emiatt, valamint a mostani helyzetük és reális esélyük miatt nagyon fel vannak töltődve. - tette hozzá Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke.

Győzni kell Wales ellen!

Hír TV