2021. augusztus 5.,
csütörtök, Krisztina napja

Schäfer András: Képesek leszünk ki-ki meccset játszani Münchenben

Magyar Nemzet

2021. június 21., hétfő 06:52

Szinte még újonc, de már alapember a magyar válogatottban Schäfer András, aki Szoboszlai és Kalmár balszerencséjét használja ki. A DAC középpályása felkerült a világ egyik legtekintélyesebb újságjának a címlapjára, de ezt kétes dicsőségnek tartja. Úgy véli, a válogatott Münchenben képes lehet kiharcolni a továbbjutást.

Schäfer András az utóbbi hetek nagy felfedezettje. Ha nincs Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsoot sérülése, aligha kapott volna helyet a portugálok és a franciák ellen is a kezdőcsapatban. Marco Rossi bizalmat szavazott a Dunaszerdahely 22 éves középpályásának, és ő remek teljesítményt nyújtva meg is hálálta ezt.

– Nagyon sajnálom Dominiket és Zsoltot is, nagy szükségünk lenne rájuk. Zsolttal szinte óránkét tartom a kapcsolatot, sokat segít nekem. Az ő balszerencséjük most az én szerencsém, így hozta az élet. És, ha már megkaptam a lehetőséget, akkor muszáj volt élnem vele.

A fiatal futballista olyan tekintélyes lap címlapjára került fel, mint a francia L’Equipe, és amikor meglátta, csak mosolygott.

– Éppen felrúgom Paul Pogbát, szóval nem ez volt a mérkőzés legszebb pillanata. Ráadásul a szerkesztők egész biztosan nem én miattam választották ezt a képet. Amúgy pedig bocsánatot kérek a franciától, a meccsen nincs barátság, de utána igen, és egy ilyen belépőért jár az elnézést kérés.

Azt korábban is tudhattuk Schäfer Andrásról, hogy intelligens, határozott egyéniség, aki szeret olvasni, keresztrejtvényt fejteni. Erről most ezt mondta:

– Az olvasás és rejtvényfejtés többnyire esti program, akkor csinálom, amikor már szeretnék ellazulni és pihenni. Mindkettőt nagyon szeretem, mert remek elfoglaltság. Ami pedig a határozottságomat illeti, engem ez rengeteget segített eddig a pályán és az élet más területein. Amikor mégis megingok, akkor azok lendítenek át, akik körülvesznek az életben, nekik is nagyon sokat köszönhetek.

Tizenhét évesen mutatkozott be az NB I-ben. Előtte a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett, majd szerződtette az MTK, onnan vette meg a játékjogát egymillió euróért az olasz Genoa, ahonnan kölcsönben a Chievóhoz került, de a Serie A-ban nem mutatkozhatott be. A Dunaszerdahely 2020 elején vette kölcsön, majd szeptemberben végleges szerződést kötött vele 2024 júniusáig. A jó Európa-bajnoki szereplés rengeteg klub figyelmét felhívhatja rá, de ő ezzel most nem foglalkozik:

– Az olaszországi kitérő után nagyszerű fordulat volt az életemben a DAC által kínált lehetőség. Én most éppen a világ egyik legboldogabb embere vagyok, és csak az érdekel, hogy van még egy nagyon fontos meccsünk az Európa-bajnokságon. Sőt, azt remélem, még több is, mert mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy legyőzzük a németeket Münchenben.

Motiváltan utazunk a bajor városba, szerintem úgy is képesek leszünk ki-ki meccset játszani Németországgal,

hogy nem áll majd mögöttünk annyi szurkoló, mint a Puskás Arénában állt. Remélem, sokan el tudnak jönni erre a mérkőzésre, szükségünk lesz rájuk.

Schäfer András elmesélte, családi megrendelésre Kylian Mbappé mezét szerette volna megszerezni, ám

a franciák sztárja annyira ideges volt a lefújás után, hogy senkivel sem cserélt.

Így most két Schäfer-meze van az Eb-ről, de tudja, a családja ezt is nagy becsben tartja majd.

Magyar Nemzet