2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Saját rekordját megdöntve tizedszer mászott fel az Everestre egy női hegyi vezető

Saját korábbi rekordját megdöntve csütörtökön tizedszer mászott fel az Everestre egy nepáli női hegyi vezető, aki ezzel a világ legmagasabb hegycsúcsának legsikeresebb női meghódítója lett.

  • Saját rekordját megdöntve tizedszer mászott fel az Everestre egy női hegyi vezető

Lakpa Serpa és több más hegymászó kihasználta a kedvező időjárást, és kora reggel elérte a 8849 méteres hegytetőt - közölte bátyja, Mingma Gelu expedíciószervező, hozzátéve, hogy testvére jó egészségnek örvend, biztonságban ereszkedik le a csúcsról.

A 48 éves Lakpa Serpának sosem volt esélye, hogy hivatalos oktatásban részt vegyen, mivel el kellett kezdenie pénzt keresni azzal, hogy helymászók felszerelését és ellátmányát cipelte.

Csütörtöki sikeres csúcshódítása volt a tizedik, ennyiszer egyetlen nő sem jutott fel az Everestre. Lakpa Serpa mindig azt mondja, minden nőt inspirálni szeretne, hogy ők is elérhessék az álmaikat.

A nepáli születésű nő az Egyesült Államokban, a connecticuti West Hartfordban él három gyerekével.

Egy másik nepáli hegyi vezető, Kami Rita Serpa szombaton már 26-odszor jutott fel a legmagasabb csúcsra, ezzel ő is megdöntötte saját korábbi rekordját, ő mászott fel a világon a legtöbbször az Everestre. Szombaton egy csapat hegyi vezetőt vitt fel, akik a mászóútvonalon köteleket rögzítettek, hogy hegymászók és hegyi vezetők százai juthassanak fel a hegyre májusban, abban a hónapban, amelynek az időjárása a legkedvezőbb a Himalája csúcsainak megmászására.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!