2022. 05. 22. Vasárnap Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Vetítő 23:10

Sport

Saját rekordját megdöntve tizedszer mászott fel az Everestre egy női hegyi vezető

Saját korábbi rekordját megdöntve csütörtökön tizedszer mászott fel az Everestre egy nepáli női hegyi vezető, aki ezzel a világ legmagasabb hegycsúcsának legsikeresebb női meghódítója lett.

Lakpa Serpa és több más hegymászó kihasználta a kedvező időjárást, és kora reggel elérte a 8849 méteres hegytetőt - közölte bátyja, Mingma Gelu expedíciószervező, hozzátéve, hogy testvére jó egészségnek örvend, biztonságban ereszkedik le a csúcsról.

A 48 éves Lakpa Serpának sosem volt esélye, hogy hivatalos oktatásban részt vegyen, mivel el kellett kezdenie pénzt keresni azzal, hogy helymászók felszerelését és ellátmányát cipelte.

Csütörtöki sikeres csúcshódítása volt a tizedik, ennyiszer egyetlen nő sem jutott fel az Everestre. Lakpa Serpa mindig azt mondja, minden nőt inspirálni szeretne, hogy ők is elérhessék az álmaikat.

A nepáli születésű nő az Egyesült Államokban, a connecticuti West Hartfordban él három gyerekével.

Egy másik nepáli hegyi vezető, Kami Rita Serpa szombaton már 26-odszor jutott fel a legmagasabb csúcsra, ezzel ő is megdöntötte saját korábbi rekordját, ő mászott fel a világon a legtöbbször az Everestre. Szombaton egy csapat hegyi vezetőt vitt fel, akik a mászóútvonalon köteleket rögzítettek, hogy hegymászók és hegyi vezetők százai juthassanak fel a hegyre májusban, abban a hónapban, amelynek az időjárása a legkedvezőbb a Himalája csúcsainak megmászására.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!