2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Sport

Rossi: Papíron négy lehetetlen vállalkozás vár ránk

Marco Rossi, az angolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a következő másfél hétben "papíron négy lehetetlen vállalkozás" vár a csapatára.

  • Rossi: Papíron négy lehetetlen vállalkozás vár ránk

Az 57 éves szakvezető a Puskás Arénában szombaton zárt kapuk mögött - de több mint 30 ezer 14 éven aluli gyerek jelenlétében - sorra kerülő találkozó pénteki sajtótájékoztatóján Telkiben azt mondta, ő és a szakmai stáb minden tagja, valamint a játékosok is tisztában vannak azzal, hogy kik az ellenfelek, illetve milyen minőséget képviselnek.

Az olasz szakember kiemelte, a válogatott az ellenfeleit lecserélni nem tudja, de ki tudja elemezni mind az angolokat, mind pedig az Európa-bajnok olaszokat és a németeket.

"A mi nagy lehetőségeink alapját az jelenti, hogy meccsről meccsre javulunk, sőt, vannak olyan területek, amelyekben folyamatosan javulást akarok látni" - hangsúlyozta Rossi, aki hozzátette, nyilvánvaló, hogy az A divízióból lesznek csapatok, amelyek visszacsúsznak a B divízióba, a nemzeti együttes pedig azon dolgozik, hogy ne Magyarország legyen az. "Ugyanakkor szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy az A divíziós szereplést mi nem ajándékba kaptuk, hanem megküzdöttünk, megharcoltunk érte".

Marco Rossi az MTI kérdésére elmondta, a sérüléséből nemrég felépült Szalai Attila százszázalékos tagja a keretnek, egészségileg pedig teljes mértékben rendbe jött.

"A magam részéről róla azt tudom mondani, hogy biztosan játszani fog és szinte biztosan kezdő lesz" - mondta az olasz szakember a Fenerbahce védőjéről.

A csekély brit médiaérdeklődést firtató kérdésre Rossi úgy felelt, ezt "normálisnak" tartja, mert ebben a csoportban az angolok úgy érzik, hogy Magyarország a legkevésbé veszélyes rájuk.

"Remélem, hogy a brit sajtóban pozitív visszhangja lesz annak, hogy gyerekeket hívtunk meg erre a mérkőzésre, mert tavaly csúnyán meghurcolták a magyar labdarúgást és a szurkolókat, mivel azt állították rólunk, hogy rasszisták vagyunk" - fogalmazott a kapitány.

A sajtótájékoztatón a ciprusi Omoniában légióskodó Lang Ádám azt mondta, jó a hangulat a válogatottnál, de "ezzel az elmúlt néhány évben sosem volt probléma".

"Komoly kihívás lesz az angolok elleni meccs, amelyen kiváló játékosokkal szemben tudjuk megméretni magunkat, emiatt természetesen felfokozott állapotban vagyunk" - nyilatkozta a 29 éves védő.

Lang úgy vélte, a sikerhez elengedhetetlen a "szervezett, kompakt, stabil védekezés", melyet a mérkőzésnek minél nagyobb részében fent akarnak tartani.

"Fontos, hogy a labda nálunk legyen, mert akkor mi tudunk dönteni arról, hogyan alakuljon az épp aktuális szituáció" - emelte ki a hátvéd, és megjegyezte: mind a négy Nemzetek Ligája-találkozón szeretnének jó teljesítményt nyújtani, de a fókuszban jelenleg az Anglia elleni első összecsapás van.

A magyar-angol Nemzetek Ligája-találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában. Ezt követően az olaszokkal idegenben, a németekkel itthon játszik a válogatott, majd az Anglia elleni idegenbeli találkozóval zárul a júniusi Nemzetek Ligája-program.

 

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:

Gulácsi Péter - Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila - Fiola Attila, Nagy Ádám, Schäfer András, Styles Callum - Sallai Roland, Szoboszlai Dominik - Szalai Ádám

Fotó: Nemzeti Sport

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!