2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Rossi: Az északírek igazi harcosok a pályán

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az elejétől a végéig koncentrálni kell, ha jó eredményt akar elérni a magyar válogatott kedden az északírek elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésen.

  • Rossi: Az északírek igazi harcosok a pályán

"Az északírek ugyan technikailag nincsenek azon a szinten, mint a szerbek vagy a Nemzetek Ligája-ellenfeleink, de fizikálisan igen. Érdekes teszt lesz számunkra, mert remekül védekeznek, és igazi harcosok a pályán. Az Európa-bajnok olasz válogatottal is gól nélküli döntetlent játszottak" - mondta a hétfői sajtótájékoztatón az ellenfélről az olasz szakvezető.

Az 57 éves tréner elárulta, hogy Gulácsi Péternek a jobb lába sérült meg a délelőtti edzésen, ezért elővigyázatosságból nem utazott el a csapattal, mert felesleges kockázatot jelentett volna a szerepeltetése, de nagy problémája valószínűleg nincsen. Ennek nyomán annyit elárult a kezdőcsapatról, hogy Dibusz Dénes véd majd, de azt nem közölte, hogy a válogatottban múlt csütörtökön debütáló két játékos közül kezd-e valamelyik. Viszont annyit hozzátett, az biztos, hogy Callum Styles és Ádám Martin egyaránt pályára lépnek, mert minél többet akar belőlük látni

Rossi az elmúlt napok felkészüléséről annyit mondott, hogy elsősorban a taktikára összpontosítottak és összességében elégedett az elvégzett munkával.

"Kemény meccsre számítok. Direkt futballt játszó, rakkolós csapat lesz az ellenfelünk. Más típusú találkozó lesz, mint a szerbek elleni, mert ezúttal kontrollálni szeretnénk a meccset, valamint jó és szórakoztató futballt akarunk bemutatni. De ez nem degradálás az északírekre nézve, mivel nekik is vannak remek játékosaik" - fogalmazott Nagy Ádám.

A Pisa középpályása felidézte, hogy hat és fél éve éppen Belfastban debütált a válogatottban, de olyan mintha teljesen új stadionba lépett volna, mert befejezték a létesítmény felújítását. Annak kifejezetten örül, hogy azóta nemcsak pár meccset, hanem további 57-et játszott, reményei szerint ez még sok összecsapással bővülni fog.

"Az idény elejétől az első két, biztos feljutó helyért harcolunk, még nyolc forduló van hátra, és akár a bajnoki cím is összejöhet. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen lehetőségem volt az Eb után és igent mondtam rá. Vannak dolgok, amik hiányoznak Angliából, például a meccsek felvezetése és a stadionok, de minden másban kerek körülöttem az élet, csak a futballra kell koncentrálnom, mert a család is nagyon jól érzi magát Pisában" - mesélt az MTI érdeklődésére olaszországi karrierjéről a 26 éves futballista, aki reményei szerint a következő idénytől már a Serie A-ban szerepelhet.

Az északír-magyar mérkőzés kedden - közép-európai idő szerint - 20.45-kor kezdődik az ír Rob Harvey sípjelére a belfasti Windsor Parkban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Címlapfotó: Nemzeti Sport

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!