2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Ronaldo mesterhármassal lőtte a vb-re Portugáliát

Cristiano Ronaldo kijuttatta Portugáliát a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra. A vb-pótselejtezők első mérkőzésén is betalált, a visszavágón pedig mesterhármast lőtt a svédeknek.

A portugálok, a franciák, a görögök és a horvátok jutottak ki a jövő évi labdarúgó-világbajnokságra a tegnapi európai pótselejtezők után. Portugáliát Cristiano Ronaldo mesterhármassal lőtte tovább, Franciaország pedig 2 gólos hátrányt dolgozott le.

Megvannak a 2014-es vb európai résztvevői. A horvátok az első mérkőzés 0–0-ja után hazai pályán 2–0-ra győztek Izland ellen, ezzel kijutottak Brazíliában. A horvátok 1–0-s vezetés után több mint egy félidőt játszottak emberhátrányban. „Tudtam, hogy nehéz lesz, de a mai eredmény az erőnket mutatta. Le a kalappal a fiaim előtt” – mondta Niko Kovac horvát szövetségi kapitány.

Utazhatnak Brazíliába a franciák is. A gall válogatott 2-0-s kijevi vereség után Párizsban 3–0-ra legyőzte Ukrajnát. „Mondtam a játékosoknak, hogy két jó meccs kell a továbbjutáshoz. Az elsőt elbuktuk, de ezt nagyon szépen hoztuk. A célt elértük, természetesen ez óriási elégtétel a játékosok és az egész csapat számára, és természetesen a francia futball számára is, mert a válogatott részvétele Brazíliában nagyon fontos” – vélekedett Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya.

A továbbjutás szerződéshosszabbítást jelent a francia szakember számára, Didier Deschamps 2016-ig maradhat a kispadon. Portugáliát Cristiano Ronaldo szinte egyedül juttatta ki a világbajnokságra. A Real Madrid játékosa kedden három, a svédek elleni két meccsen összesen négy gólt lőtt. „Volt egy játékosunk, aki meghatározó volt. Két győzelemről beszélünk, az egyik 3–2, a másik 1–0, de mind a négy gólt ugyanaz a játékos lőtte. Sosem választhatjuk el tőle a sikerünket, de ez csak úgy jöhetett létre, hogy a játékterv, amit készítettünk, bevált” – mondta Paolo Bento portugál szövetségi kapitány.


Görögországnak elég volt a döntetlen Bukarestben, miután Athénban 3–1-re legyőzték a románokat. „Szenvedtünk az első tíz percben, de később elkezdtük irányítani a mérkőzést. Többet volt nálunk a labda és támadásokat is vezettünk. Lőttünk egy gólt és úgy vélem, ez így volt fair, mert nagyon jól kezeltük a mérkőzést az első félidőben” – értékelt Fernando Santos görög szövetségi kapitány.

A 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság 32-es mezőnye immár egy híján teljes, a csoportok sorsolása december hatodikán lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!