2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Roma, Manchester City: lehetetlen küldetés

Hír TV

2018. április 10., kedd 13:03, frissítve: kedd 14:17

A negyeddöntő-visszavágókkal folytatódik ma a labdarúgó-Bajnokok Ligája. A Roma a Barcelonát, míg a Manchester City a Liverpoolt fogadja 3 gólos hátrányból.

Szinte lehetetlen helyzetben van az AS Roma. Az olaszok múlt héten 4-1-re kaptak ki Barcelonában. A hazai pálya ellenére nem sok esélyük van a továbbjutásra, ám optimistán tekintenek a mérkőzés elé.

Lehetőségünk van valami nagyot véghezvinni. Valami olyat, amire senki nem számít, hívjak azt csodának vagy bárminek. Háromgólos hátrányban van vagyunk, de kötelességünk megpróbálni ledolgozni. Megpróbáljuk a legjobb formánkat nyújtani, és csak meccs után gondolunk a hétvégi barcelonai derbire – mondta az olaszok edzője, Eusebio Di Francesco.

A Barcelonának nincs félnivalója, edzőjük azonban óva int az elbizakodottságtól.

Jó eredményt értünk el az első meccsen, de semmi több. Nem szabad ebből kiindulnunk. Úgy tekintünk a mérkőzésre, mintha 0-0-ról indulnánk, mert bármi megtörténhet, például egy kiállítás, ami könnyen befolyásolhatja a mérkőzés sorsát. Egyszerű képlet, ki kell menni a pályára, és nyernünk kell – mondta Ernesto Valverde.

A Liverpool az első meccsen meglepetésre 3-0-ával küldte haza az előzetesen a párharc esélyesének tartott Manchester Cityt. Jürgen Klopp együttese nem is engedné ki a kezéből a továbbjutást.

Nem szeretem az olyan címkéket, hogy favorit vagy nem favorit. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az angol bajnokkal találkozol, akkor nem lehet arról beszélni, hogy ki az esélyes, akármilyen eredményt is értünk el múlt héten. Ismét az a célunk, hogy mi szerezzük az első gólt a mérkőzésen, és amikor lefújják a meccset, akkor mi vezessünk. Nagyobb az előnyünk, hogy mi mire számítottunk, de továbbra is keményen kell dolgoznunk, a célunk pedig a továbbjutás – mondta a német tréner.

A Citynél úgy vélik, nincs veszve minden. Változás lesz az első mérkőzéshez képest, hogy Guardiola számíthat a csapat házi gólkirályára, Sergio Agüeróra.

Ahhoz, hogy továbbjussunk, tökéletes játékot kell nyújtanunk. Helyzeteket kell kialakítanunk, és pontos befejezésekre van szükség. Támadásban, védekezésben is maximumot kell nyújtanunk, a kapusunktól pedig bravúrokra van szükség. Van 90 percünk, hogy fordítsunk, ezalatt bármi megtörténhet – mondta a katalán szakvezető.

Mindkét mérkőzés 20 óra 45 kor kezdődik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!