2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Ricciardo nagy előzésekkel győzött Kínában

Hír TV

2018. április 15., vasárnap 13:07, frissítve: vasárnap 14:23

A Red Bull ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo győzelmével ért véget a Forma–1-es Kínai Nagydíja. A második helyen a Mercedeses Valtteri Bottas végzett, a harmadik Kimi Räikkönen lett a Ferrarival.

Bár a rajtnál még megőrizte vezető helyét az élről induló Sebastian Vettel, végül nem a német győzelmével zárult a Kínai Nagydíj. Csapattársa a második helyről induló Raikkönen két pozíciót is veszített. Az indulásnál a Mercedeses Valtteri Bottas furakodott be elé, majd Max Verstappen is megelőzte.

Bottas a 20. körben ment ki kerékcserére. Ami jó taktikának bizonyult. Vettel egy körrel később hajtott a boxba. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy Bottas a német előtt maradjon. Bár ekkor Raikönnen állt az élen, de őt Bottas és Vettel is megelőzte. A Mercedes pilótája ezt követően egy ideig az élen haladt.

A 31. körben a két Toro Rosso ment egymásnak. Bár mind Gasly mind Hartley folytatni tudta a versenyt, a sok törmelék miatt bejött a biztonsági autó, ami fordulópontot jelentett.

Ricciardo Red Bullja szárnyakat kapott. A Safety car kiállása után sorrendben Raikönnent, Hamilton, Vettelt és Bottast is megelőzte, és az élre állt.

A másik Redd Bullos Verstappen is lendületbe jött. Megelőzte Hamiltont, majd Vettelt is megpróbálta, azonban hibázott és megforgatta a Ferrarit. Vettel ezért csak nyolcadik lett, míg Vertappent 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, és végül az ötödik lett.

A futamot Ricciardo nyerte. A második Bottas, a harmadik Raikönnen lett. Hamilton Verstappen büntetésének köszönhetően a 4. helyre jött fel.

A vb pontversenyt három futam után Vettel vezeti 54 ponttal, megelőzve a 45 pontos Hamiltont, valamint a 40 pontos Bottast.

A világbajnokság két hét múlva az Azeri Nagydíjjal folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!