2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Pécsen lehet teljesíteni a Balaton-átúszás

Hír TV

2018. július 8., vasárnap 11:47, frissítve: vasárnap 13:22

Idén eddig kétszer halasztották el a rossz idő miatt a Balaton-átúszást. Az egyik pécsi strandon azonban bármikor teljesíteni lehet az 5,2 kilométert. Az ötlet egy baráti társaságtól származik, akik minden reggel úszással kezdik a napjukat.

„Én korábban versenyszerűen úsztam, de akkoriban nem tudom valamiért sosem jött össze, az utóbbi években meg nem mertem nekivágni.” Bakonyi-Romet Bernadettnek a Révfülöp–Balatonboglár közötti átúszás nem jött össze, tavaly viszont az 5,2 kilométeres távot a pécsi medencében teljesítette.

„Hosszas rábeszélés után szántam rá magam, mert eleinte kicsit féltem, hogy nem fog menni, aztán igazából egy ezer méter után már sima volt. Mire bemelegedtek az izmok utána már könnyedén befejeztem” – tette hozzá.

Az ötletgazda már többször volt Balaton-átúszáson. Azt mondta: van összehasonlítási alapja, szerinte a pécsi egészen más élmény, mert a fordulók miatt nem olyan monoton, mintha tóban kellene teljesíteni a távot.

„Azért az egy szívmelengető dolog, amikor közel a nyolcvanhoz valakik itt elkezdenek Balaton-átúszni 156 hosszt a Pollack strandon. Meg csípőprotézisesek, akikkel valószínűleg senki nem merne belevágni egy igazi Balaton átúszásba, de mégis csak megvan az a sportélmény, hogy ők is megcsinálhatják itt” – mondta Marczi Gábor.

Tavaly 44-en úszták le az 5,2 kilométert. A szervezők idén több emberre számítanak. „Tavalyi év után szeretnénk ebből hagyományt teremteni. Közösségépítő jelleggel itt a reggeli úszó csapatból már többen jelezték szándékukat illetve teljesítették is a távot” – mondta Tóvári Sándorné, a strand üzemeltetője.

Akik teljesítik a távot, egy emblémás kulacsot kapnak ajándékba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!