2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Ötödik a 4x200-as férfi gyorsváltó, Milák a legjobb idővel döntős

A 4x200 méteres férfi gyorsváltó ötödik helye szolgáltatta a legjobb magyar eredményt csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

  • Ötödik a 4x200-as férfi gyorsváltó, Milák a legjobb idővel döntős

    A Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású egység 7:06.27 perces országos csúccsal ért célba a fináléban.

    Ez az egység a felnőttek között a délelőtti előfutamban állt újra össze, 2017-ben az indianapolisi junior világbajnokságon korosztályos világcsúccsal, a házigazda amerikaiak elől hozta el az aranyérmet.

    Márton Richárd első emberként délelőtt - amikor 7:07.46 perces országos csúcsot úszott a váltó - 1:46.52-es időt tudott úszni, a döntőben viszont csak 1:48.12-re volt képes. Németh Nándornak így tetemes hátrányt kellett ledolgoznia, de ő másfél másodperccel gyorsabb volt, mint az előfutamban. Holló hét tizedet rontott délelőtti teljesítményéhez képest, a záróember Milák a teljes mezőny harmadik legjobb 200-as idejével (1:44.68) az ötödik helyre hozta fel a csapatot.

    A csütörtök esti programot Milák nyitotta a 100 méter pillangó elődöntőjében: a 200-on kedden címét világcsúccsal megvédő klasszis ezúttal is kiszolgálta a közönséget, 50.14 másodperccel csapott célba, ami pályafutása második legjobb úszása, toronymagasan lett összesítésben az első. Csak tavaly a tokiói olimpia fináléjában volt gyorsabb, akkor 49.68-as Európa-csúccsal lett második a világcsúccsal (49.45) benyúló Caeleb Dressel mögött. Az amerikaival ezúttal nem találkozik a fináléban, mivel a hétszeres olimpiai bajnok szerdán visszalépett a további küzdelmektől és hazautazott az Egyesült Államokba.

    Az első magyar érdekeltségű döntőben, férfi 200 méter háton Telegdy Ádám és Kovács Benedek Bendegúz volt érdekelt, előbbi végül a hatodik (1:56.91), a vb-újonc Kovács pedig a nyolcadik (1:58.52) helyen zárt.

    Női 200 méter háton az elődöntőben ugrott medencébe az olimpiai 10. Burián Katalin, és a magyar csapat legfiatalabb tagja, a 16. születésnapját jövő szerdán ünneplő Molnár Dóra. Mindketten tudtak javítani délelőtti idejükön, így Molnár a hetedik (2:09.94), Burián a nyolcadik (2:10.07) helyen került a pénteki fináléba.

    Szabó Szebasztián 50 méter gyorson délelőtt beállította egyéni csúcsát (21.99), amit az elődöntőben jócskán megjavított (21.81) és a hetedik helyen bekerült a döntőbe.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!