2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Országszerte nyílt napon ismerkedhettek a vitorlázás fortélyaival a fiatalok

Hír TV

2018. június 7., csütörtök 22:43, frissítve: csütörtök 23:04

Csütörtökön több egyesület is ingyen fogadta az érdeklődőket. A szövetség célja, hogy minél több gyerek kedvét hozzák meg a sportághoz, ezzel is segítve a versenyzői utánpótlásnevelést.

Izgatottan várták a gyerekek a Csopaki Vitorlás Iskola kikötőjében, hogy beülhessenek a hajóba. Idén több mint 2000 diák ismerkedhetett meg ingyenesen a vitorlázással a Magyar Vitorlás Szövetség programjának keretében.

„A Go Boating napnak az a célja, hogy hosszútávon az utánpótlás bázisát biztosítsuk. Ezt, a kezdeményezés sikerét mutatja, hogy 2013 óta például megduplázódott az utánpótláskorú versenyzőknek a száma, amiben az utóbbi pár évben nagy szerepe volt ennek a nyílt napnak is” – emelte ki Rápolthy Edit, a Magyar Vitorlás Szövetség kommunikációs vezetője.

Csopakon évente 300 fiatal tanul vitorlázni, a nyári táborokba pedig több mint 200 gyereket várnak. „A vitorlázás az egy olyan sportág, amihez a legtöbb készség kell, mert nagyon sok a tényező: a hajóban, a környezetben, a szélben, satöbbi, és óriási készség kell hozzá. Illetve nagyon sok készségfejlesztő dolog van benne, tényleg a térlátástól a sorolhatnám nagyon sok mindent, ami miatt nagyon jó készséget ad a vitorlázás a gyerekeknek” – emelte ki Czégai Péter, a Procelero SE szakosztályvezetője.

A szakemberek szerint a sportág összetettsége miatt körülbelül fél év után lehet látni, hogy melyik fiatal tehetséges.

Országszerte 20 helyen, a Balatonon, a Velencei, a Fertő, a Tisza és az Orfűi tavon is várták a nyílt napon a 9 és 18 év közötti gyerekeket.

 

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!