2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Oroszország lett a világbajnokság első továbbjutó csapata

Hír TV

2018. június 20., szerda 12:34, frissítve: szerda 13:32

A házigazda válogatott Egyiptom 3-1-es legyőzésével az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül jutott a nyolcaddöntőbe. A játéknap további mérkőzésein is elvitték a 3 pontot - Japán és Szenegál is legyőzte riválisát.

Skandálva ünnepelték tegnap az orosz szurkolók Szentpéterváron válogatottjuk továbbjutását a csoportból a labdarúgó-világbajnokságon. Szaúd-Arábia után Egyiptom csapatát is sikerült legyőznie a házigazdának, így 3-1-es győzelmükkel biztossá vált, hogy a kieséses szakaszban is játszani fognak. A szbornajának a Szovjetunió felbomlása óta először sikerült a legjobb 16 közé jutnia.

Nagy az öröm a felkelő nap országában is. Japán válogatottja Kolumbiával találkozott és már a harmadik percben emberelőnybe került - a szamurájok nem is hibáztak és végül 2-1-re múlták felül ellenfelüket. Teljesítményüket még a kormány is kommentálta.

A nap meglepetését Szenegál szolgáltatta - legyőzték ugyanis a Robert Lewandowskival fémjelzett lengyel válogatottat. A szomszédos országból sokan érkeztek az orosz fővárosba, de csalódottan kellett távozniuk a Szpartak Stadionból. Mivel Kolumbia is kikapott, igazi élet-halál lesz a két csapat találkozója.

Lengyelország utoljára 1986-ban jutott tovább csoportjából, akkor a legjobb 16 jelentette a végállomást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!