2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Németországért is szoríthatunk ma, a vb negyedik napján

Hír TV

2018. június 17., vasárnap 10:09, frissítve: vasárnap 10:42

Ma is három mérkőzést rendeznek az oroszországi labdarúgó világbajnokságon. A címvédő Németország a bizakodó mexikóiakkal, Brazília Svájccal, Costa Rica pedig Szerbiával csap össze.

Délután kettőkor kezdi meg szereplését a négy évvel ezelőtti világbajnokságon negyeddöntőig jutó Costa Rica - a tornára nyolc év után kijutó Szerbia lesz az első ellenfelük.

Természetesen megnéztük néhány meccsüket, ez a felkészülés része. Elemeztük a játékukat, azt mondhatjuk, hogy kellemetlen ellenfeleink lesznek, tele minőségi játékosokkal. Nem riadnak vissza a test-test elleni játéktól, és persze szokásosan betonkemény védelemmel érkeznek. Intenzív a játékuk, ahogy az európaiaké általában. Van ellenszerünk, majd meglátjuk, mennyire működik - nyilatkozta Giancarlo Gonzalez, costa rica-i válogatott labdarúgó.

Mexikó nagy hal, a világbajnoki címvédő Németország ellen kezd az F-csoportban délután ötkor - kapusuk szerint az egész csapat nagyon izgatott.

Persze, hogy győzni szeretnénk, a németek megverése rögtön a vb elején óriási lelki pluszt adna a csapatnak. Látom a társaimon, mennyire várják ezt a meccset, szeretnénk egy jót játszani és úgy, ahogy mi tudunk, akkor pláne nem elképzelhetetlen a győzelem. Persze tudjuk, hogy Németország az esélyesek közt van, de pont ezért lenne izgalmas legyőzni őket az első körben - mondta Guillermo Ochoa.

A mai játéknapon lejátsszák az E-csoport másik két csapatának nyitómeccsét is, a végső győzelemre szintén esélyesnek tartott Brazília Svájccal csap össze - a Selecao csapatkapitánya, Neymar azonban még nem teljesen épült fel.

Neymar fizikuma kivételesen jó, ennek is köszönhető, hogy a vártnál sokkal gyorsabban felépült a sérüléséből. Sprintben és végsebességben újra kirobbanó, elképesztő ezt látni. Nagyon jól ment a rehabilitációja, aminek külön örülünk, de még nincs teljesen rendben. Ezt persze az orvosok jobban ki tudnák önöknek fejteni, de jól haladunk a teljes felépülés felé - mondta el a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. 

Brazíliával utoljára 1934-ben fordult elő, hogy elveszítette világbajnoki nyitómeccsét. Svájc este nyolc órakor lép pályára a brazilokkal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!