2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Sport

Németország rendezi a 2024-es foci Eb-t

Németországban rendezik 2024-es futball Európa-bajnokságot. A németek mellett Törökország pályázott még, de az ottani infrastruktúra nem győzte meg a bírálóbizottságot, az Erdogan-rezsim emberjogi teljesítménye pedig végképp kiütötte a törököket a nyeregből. Németországban utoljára 1988-ban, még a Német Szövetségi Köztársaság területén rendeztek Eb-t. 2024-ben az UEFA visszatér a korábbi rendszerhez, így egy ország rendezheti a tornát. A 2020-as Eb-t 13 európai nagyvárosban, többek között Budapesten rendezik.

  • Németország rendezi a 2024-es foci Eb-t

Törökország és Németország maradt versenyben a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogáért. Az UEFA végrehajtó bizottsága végül svájci közgyűlésén szavazott.

„Először is, szeretném elmondani, hogy két nagyon erős pályázatunk volt, két nagy futballnemzettől, de csak egyikük adhat otthont a 2024-es Európa-bajnokságnak. A 2024-es Eb rendezője pedig Németország lesz” – jelentette be Aleksandar Ceferin, UEFA-elnök.

A Német Labdarúgó Szövetség elnöke azt mondta: a felelősség nagy, de futballnemzetként mindent megtesznek a sikeres lebonyolításért.

„Tudatában vagyok a felelősségnek, tudom, mit jelent a 2024-es Európa-bajnokság, ezért mi már holnaptól megteszünk mindent azért, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. De egyben annak is örülök, hogy a mi érveinkkel, a mi elképzelésünkkel megmutattuk, hogy egy ilyen pályázatot meg tudtunk nyerni, és azt is, hogy az átláthatóság és a nyíltság, valamint az alapítványok és magának a Bundesligának a támogatása mekkora sikert tud okozni” – mondta Reinhard Grindel, aki a korábbi csapatkapitánnyal, a német pályázat egyik nagykövetével, Philipp Lahmmal vette át a megbízást.

Az UEFA elnöke fontosnak tartotta még egyszer hangsúlyozni a szavazás és a pályázati folyamat átláthatóságát.

„Először is, az egész eljárás nagyon átlátható volt, a szavazás demokratikus volt, és egy demokratikus döntés jó döntés. Úgyhogy csak annyit mondhatok, hogy már nagyon várom, hogy láthassam a fantasztikus 2024-es Európa-bajnokságot” – tette hozzá Ceferin.

Németország-szerte üdvözölték a döntést. A többség szerint igazságos döntés volt Törökország ellenében Németországra szavazni.

„Rendeznénk inkább Törökországban? Amikor úgy döntöttek, hogy Oroszországban lesz a vb, már azon is sokat vitatkoztak. Legyen csak olyan országban, ahol érdemes élni, és ne egy olyanban, amit ránk kényszerítenek” – mondta egy müncheni férfi.

Az UEFA közben arról is döntött, hogy a Bajnokok Ligája-sorozat következő szezonjától használhatják a videóbírót. A BL-ben a selejtezők utolsó körében, a csoportmeccseken és az egyenes kieséses mérkőzéseken vehetik majd igénybe a technikai segítséget. Ami a nemzetközi tornákat illeti, a szövetség tervei szerint a 2019-es UEFA Szuperkupán, a 2020-as Európa-bajnokságon az Európa Liga meccsein és a 2021-es Nemzetek Ligája-döntőben is működhet a videós asszisztencia.

(Kezdőkép: twitter.com/UEFA)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!