2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Ne feledjük, van miért visszavágni a magabiztos horvátoknak

A hazai pálya előnyét élvezve a horvátok érthetően bíznak magukban a vízilabda Európa-bajnokság szombat esti férfidöntője előtt (20.30, tv: M4 Sport), de a mieinknek semmi okuk sincs a kishitűségre. Varga Zsolt megmutatta, van mélysége a magyar vízilabdának, néhány hét kemény, tudatos munkával ütőképes csapatot alakított ki a világbajnoksághoz képest szinte új játékosokból. A magyar válogatott megkoronázhatja eddigi remek teljesítményét.

  • Ne feledjük, van miért visszavágni a magabiztos horvátoknak

Marko Bijac legalább olyan erős pont a horvátoknál, mint nálunk Vogel Soma

Fotó: Mirkó István

Kezdjük talán azzal, hogy Nagy Ádám az Eb-döntőben készül az élete meccsére. Pedig az elődöntőben is kiválóan játszott. A magyar válogatott legeredményesebb játékosaként három gólt szerzett, méghozzá négy lövésből, s persze a hetvenöt százalékos mutató is a legjobb volt a csapatból.

– Az elődöntőben rám jöttek ki a helyzetek, éltem is a lehetőséggel, ami külön öröm, ki ne vágyna erre? Nem gondoltam volna, hogy eljutunk idáig, lehet, hogy papíron nem mi voltunk a legesélyesebbek, de mi küzdünk és mi játszunk a legjobban, megérdemelten vagyunk a döntőben – egészítette ki a spanyolok elleni frappáns nyilatkozatát.

Megérdemelten. Igen, nemcsak mi gondoljuk így, hanem a spanyolok is. 

– Elképesztően játszottak a magyarok, még emberelőnyben is nagyon nehezen tudtunk gólt szerezni ellenük. Gratulálnom kell a magyaroknak, s nemcsak ezért a meccsért, hanem az egész Európa-bajnokságért, fantasztikusan teljesítenek –dicsérte a mieinket a spanyolok szövetségi kapitánya, David Martín. Aki talán már bánja, hogy formába hoztak minket az Eb-re, az elődöntő után már mindenki nyíltan beszél arról, hogy a spanyolországi közös edzéseken a házigazdák bizony tanulságos leckét adtak a mieinknek.

Marko Bijac, a horvátok kapusa is dicsérte a mieinket.

– Tele vagyok érzelmekkel. Hatalmas köszönet a szurkolóknak. Split ismét bizonyította, hogy milyen csodás, igazi sportváros. Szívem mélyéből köszönöm a támogatást. Megvan az érem, de az arany a célunk.

Nehéz lesz a magyarok elleni döntő, mert nekik vannak a legjobb lövőik.

Ivica Tucak, a horvátok szövetségi kapitánya korántsem ilyen illedelmesen beszélt a mieinkről. Ugyan dicsérte a magyar válogatottat, hogy mennyire erős csapat, de azért hangzatosan kijelentette:

– Biztos vagyok benne, hogy a döntőben a legjobb formánkat hozzuk majd, és jobban akarjuk majd a győzelmet, mint az ellenfelünk.

Ezt honnan tudja? Varga Zsolt megsúgta neki, hogy ugyan szeretnénk nyerni, de ti biztosan jobban akarjátok a győzelmet? Aligha.

Az olaszok ellen is láthattuk, a horvátok mesterien élnek a hazai pálya előnyével, ezért is kellene nekik visszavágni. Van miért.

Természetesen nem az idei világbajnokságra gondolunk, a Margitszigeten a két csapat elkerülte egymást, még csak nem is a tokiói olimpia negyeddöntőjére, amikor viszonylag simán, 15-11-re megvertük a horvátokat, hanem a 2017-es, ugyancsak budapesti vb döntőjére, amikor déli szomszédaink udvariatlan vendégekként 8-6-os sikerrel elorozták tőlünk a hőn áhított aranyérmet.

Ugyanezt várjuk most Varga Zsolt együttesétől: a házigazda barlangjából elhozni az Eb-címet.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!