2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Messi kilőtte a vb-re Argentínát

2017. október 11., szerda 15:10, frissítve: szerda 17:49

Lionel Messi mesterhármassal biztosította a győzelmet és ezzel a vb-re való kijutást.

Nem marad le a labdarúgó-világbajnokságról Argentína. Az argentinok csak a hatodik helyen álltak az utolsó fordulót megelőzően a dél-amerikai selejtezőcsoportban, ahonnan az első négy jut ki automatikusan a vb-re. Argentína mellett Brazília, Uruguay és Kolumbia kvalifikálta magát, Peru pótselejtezőt játszhat.

Egyszerű volt a képlet Argentína számára az Ecuador elleni, idegenbeli meccsen: győznie kellett ahhoz, hogy kijusson a vb-re. Hideg zuhanyként érte a vendégeket, hogy esélytelenebb ellenfelük már a 37. másodpercben megszerezte a vezetést Renato Ibarra révén. Aztán jött Lionel Messi, akinek vezérletével fordítottak az argentinok. A Barcelona klasszisa a 12. percben egyenlített ki Ángel Di María passzából. 8 perccel később ismét Messi villant, kihasználva az egyik ecuadori védő bizonytalanságát: megszerezte a labdát, majd könyörtelenül a léc alá bombázott. A csapatkapitány a 62. percben tette fel a pontot az i-re. Elvitte a labdát egy védő mellett, és a kapust átemelve megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját.

Ezzel Argentína kijutott a vb-re, nem úgy, mint Chile, amely 3-0-ra kikapott Brazíliától, így végül csak a hatodik helyen végzett. A szövetségi kapitány be is jelentette távozását a kudarcot követően. „A szerződésem lejár, és nem kívánom folytatni a munkát. Enyém a felelősség. A vezetőségnek össze kell ülnie és megbeszélnie, hogy mi a legjobb a nemzeti csapatnak. Ehhez a legjobb lehetőséget kell választaniuk, de az kizárt, hogy én folytassam” – mondta a Juan Antonio Pizzi.

A pótselejtezőt érő ötödik helyet megszerző Peru Új-Zélanddal csap össze a vb-re való kijutásért.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!