2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Sport

Menesztették a Real vezetőedzőjét

Menesztette vezetőedzőjét, Julen Lopeteguit a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid labdarúgócsapata.

  • Menesztették a Real vezetőedzőjét

A klub közleménye szerint a hétfői igazgatótanácsi ülésen a tagok úgy döntöttek, azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól a spanyol szakembert, azt követően, hogy az együttes vasárnap bajnoki mérkőzésen 5-1-es vereséget szenvedett a nagy rivális FC Barcelonától. A vezetőedzőt - aki 2016-tól idén nyárig a spanyol válogatottat irányította - viharos körülmények között, három nappal az oroszországi világbajnokság kezdete előtt nevezték ki a Realnál, ami miatt a vb-n már nem vezethette a spanyolokat. Lopetegui utódja átmeneti jelleggel a klub korábbi játékosa, a 2016 óta a második csapatot irányító argentin Santiago Solari lett. A spanyol sajtó először Antonio Contét nevezte meg biztos utódjaként, de azóta csökkent az esélye a sztáredző érkezésének.

Mindössze 14 mérkőzés jutott Julen Lopetegui-nek a Real Madrid edzőjeként. A tréner viharos körülmények között érkezett a klubhoz: három nappal az oroszországi világbajnokság kezdete előtt nevezték ki, majd miután ez kiderült, azonnali hatállyal kirúgták a spanyol szövetségi kapitányi posztról. Most pedig a Real kispadjáról is távoznia kell: a hétfői igazgatótanácsi ülésen a tagok úgy döntöttek, azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól a spanyol szakembert.

A döntés közvetlen előzménye, hogy a királyi gárda megalázó vereséget szenvedett a legnagyobb riválistól az El Clasicón, vasárnap a Barcelona 5-1-re verte a Real Madridot. A szurkolók szerint Lopetegui bukásának egyik oka a világbajnokság és a vele járó problémák.

Először is ott volt a vb-botrány, és nem volt semmilyen terve. Ráadásul a vb miatt nem tudtak jól felkészülni a szezonra. És még a játékosok is belekényelmesedtek a jólétbe– mondta Victor Sanchez a Real egyik drukkere. A Bajnokok Ligája címvédőjét átmenetileg a klub korábbi játékosa, a második csapat edzője, Santiago Solari irányítja. A szurkolók egy része már azt is tudni véli, ki lesz a Real következő sztáredzője.

Erre a váltásra szükség volt, remélem, jó hatása lesz. Szerintem Solari csak átmeneti megoldás, mert idehozzák Antonio Contét – mondta Jaime Agustin Gonzalez, a csapat szurkolója.  A legfrisebb spanyol sajtóértesülések szerint ugyanakkor egyáltalán nem biztos, hogy az utoljára a Chelsea-t irányító Conte lesz a befutó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!