2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Menesztette vezetőedzőjét a Sevilla

Menesztették posztjáról Julen Lopeteguit, a Sevilla labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

  • Menesztette vezetőedzőjét a Sevilla

Az andalúziai gárda messze a várakozások alatt teljesített eddig az idényben: a spanyol pontvadászatban hét forduló alatt öt pontot gyűjtve a 17. helyen áll. A Bajnokok Ligájában pedig három csoportmérkőzés alatt úgy szerzett egy pontot, hogy egy rúgott gólja mellett nyolcat kapott. Idei tíz tétmeccséből csupán egyet tudott megnyerni az együttes.

A spanyol élvonallal foglalkozó laligaexpert.com szakportál már egy hete jelezte: inog a kispad a Sevillát 2019 óta irányító 56 éves baszk szakember alatt, márpedig azóta hazai pályán bajnokin szombaton az Atlético Madridtól (0-2), majd a BL-ben szerdán a Borussia Dortmundtól (1-4) kapott ki.

A Sevilla ezek után jelentette be Lopetegui menesztését, akit - spanyol médiaértesülések szerint - a legutóbb a Marseille-t irányító Jorge Sampaoli pótolhat.

Lopetegui 2016-tól 2018 nyárig a spanyol válogatott szövetségi kapitánya volt, majd viharos körülmények között távozott, mivel közvetlenül a világbajnokság előtt a Real Madrid bejelentette, hogy a következő idénytől a királyi gárdát irányítja. Emiatt a spanyol szövetség két nappal a torna rajtja előtt menesztette. Lopetegui aztán mindössze néhány hónapig volt a fővárosiak vezetőedzője, ugyanis a gyenge eredmények miatt már 2018 októberében menesztették. Ezt követően 2019 júniusában nevezték ki a Sevilla élére, mellyel Európa-ligát nyert és háromszor egymás után negyedik helyig vezette csapatát a La Ligában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!