2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

A paralimpiai bizottság új elnöke nem számol Gömörivel

2015. július 6., hétfő 21:26, frissítve: hétfő 21:40

A várakozásoknak megfelelően, Szabó László, Deutsch Tamás egykori helyettes államtitkára lett a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. A testületnél azután kellett rendkívüli tisztújító közgyűlést összehívni, hogy a szervezet korábbi elnöke, Gömöri Zsolt június közepén a sorozatos botrányok után lemondott. A volt elnök 2012-ben a gyanú szerint 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott devizahitele visszafizetésére. Az ügyészség hűtlen kezelés és csalás gyanújával nyomoz az ügyben.

Kisebb botránnyal kezdődött a Magyar Paralimpiai Bizottság tisztújító közgyűlése. A korábbi elnök, Gömöri Zsolt távozásához vezető végtörlesztési ügyet kirobbantó Kovács Brigitta, a bizottság azóta menesztett gazdasági vezetője ugyanis nem kapott mandátumot – holott az a Vakok Világszervezetében betöltött kincstárnoki pozíciója miatt szerinte járt volna neki. „Az IBSA elnöke azt mondta, hogy a lehetőséget megadja az MPB-nek, hogy engem visszahívjon, és helyettem jelöljenek új tagot, de addig, amíg ez nem történik meg, én vagyok az IBSA-nak a kincstárnoka. Én küldtem neki egy levelet, hogy ezt nekem igazolja le, sajnos ma néztem meg a levelet, ő kért egy címet, hogy ezt hova igazolja le. Tehát az igazolás úton van, én azt megkapom, és ennek megfelelően ezt a közgyűlést bíróságon meg fogom támadni” – magyarázta Kovács Brigitta.

A szavazás viszont nélküle kezdődött meg. A két induló közül Koller Sándor, a Magyar Rögbi Szövetség jelöltje a 41 begyűjthető szavazatból mindössze hármat tudott megszerezni. „Nem tudom, hogy milyen indíttatásból szavaztak a küldöttek, kicsit csalódott vagyok, mert több szavazatot reméltem, mint amennyit kaptam. Remélem, hogy lesz változás és nem az a rendszer fog ugyanúgy működni, mint eddig” – mondta.

A bizottság új elnöke, 33 szavazattal, Szabó László lett, aki eddig a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének első embere volt. Az új vezető társadalmi munkában kívánja betölteni az elnöki tisztséget, legfontosabb teendői egyikének pedig azt tartja, hogy visszaállítsa a bizalmat a paralimpiai bizottság iránt. Gömöri Zsolt volt elnök munkájára nem számít. „Az én megközelítésemben a Magyar Paralimpiai Bizottságnak főállású munkaviszonyban dolgozó, új vezetőkre van szüksége. Hogy most ez főtitkár, sportigazgató, most még nem tudnám megmondani, részben azért, mert ennek sokféle vonatkozása van: gazdasági, sportszakmai, egyebek. Vagy személyi, hogy találunk-e egyáltalán erre alkalmas személyeket. Ezt a paralimpiai bizottság közgyűlésével meg fogjuk vitatni. Gömöri Zsolt személyével főtitkárként és vagy sportigazgatóként nem számolok” – nyilatkozta az újonnan megválasztott elnök.

A közgyűlés új elnökségi tagokat is választott: Szekeres Pál és Kósa Ádám is bekerült az elnökségbe, míg egy harmadik elnökségi tag személyéről később szavaz a közgyűlés.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!