2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Már tesztelik a videobírót

Hír TV

2018. április 19., csütörtök 20:14, frissítve: csütörtök 20:37

Komoly tesztek előzik meg a világversenyen most debütáló videóbíró-rendszert – az oroszországi labdarúgó-világbajnokság előtt mindennek tökéletesen kell működnie. A visszajátszásokat nem csak a játékvezetők, a szurkolók is láthatják majd a stadionokban.

Már gyakorolnak a játékvezetők a júniusban kezdődő világbajnokságra.

– Természetesen nagyon sok tesztelésnek kell megelőznie az éles bevezetést, a játékvezetők már hetek óta gyakorolnak, hogy a vébén minden pontosan és jól menjen. A cél világos: el kell kerülnünk az olyan hibákat, amiket a szemünkre hányhatnának, és én hiszem, hogy a rendszer bevezetésével nem a játékvezetők ténykedéséről fog szólni a világbajnokság. A rendszer persze más, mint például a teniszben, ahol már kimondott ítéleteket kell felülvizsgálni – itt a játékvezető saját hatáskörben dönt a használatról – nyilatkozta Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői testületének vezetője.

A játékvezetőknek tetszik a rendszer – azt mondják, sok terhet levesz majd a vállukról a vitás eseteknél.

– Nagyon kényelmes és jól használható rendszer készült, rendkívül elégedettek vagyunk vele. Rengeteget gyakorolunk, így szerintem a minimális hibalehetőségeket is kiszűrjük, így pedig az ilyenkor szokásos, fokozott elvárásokkal is megbirkózunk majd – mondta Bakary Papa Gassama, FIFA-játékvezető.

A videobíró visszajátszásait nem csak a játékvezetők, hanem a helyszínen ülő szurkolók is láthatják majd a stadionok kivetítőin. A világbajnokság moszkvai nyitómeccséig már két hónap sincs hátra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!