2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Ma is ezrek húztak futócipőt

Hír TV

2018. április 15., vasárnap 13:26, frissítve: vasárnap 15:24

Tegnaphoz hasonlóan ma is több ezren álltak rajthoz a Telekom Vivicitta városvédő futáson. Ma két távon, 21, illetve 10 km-en versenyeztek.

Közel 18 ezren álltak rajthoz a Telekom Vivicittá városvédő futás vasárnapi napján, a 21, valamint a 10 km-es távokon. Idősek, fiatalok egyaránt futottak. Az ország minden pontjáról érkeztek a Margitszigetre, de a többi között Új-Zélandról, Venezuelából, és Indonéziából is jöttek futók.

A két napos rendezvényen közel harmincezren húztak futócipőt.

Fut a város, fut az ország. 1100 magyarországi településről érkeztek futók erre a két napra, minden harmadik magyar településről itt vannak. A futásnak van egy varázsa, Csak rajtad múlik, hogy hogyan teljesítesz – kocogsz vagy gyorsabban futsz – amennyi munkát beleteszel, annyit tudsz kivenni belőle. A másik varázsa pedig a futóközösség, nagyon könnyű barátokat, ismerősöket, futótársakat találni, és ez összehozza az embereket a mai online világban egyértelműen - mondta Kocsis Árpád, versenyigazgató. 

A világbajnoki ezüstérmes úszó, Verrasztó Dávid az úszódresszt cserélte le futócipőre.

- A Hospice Alapítvány jótékonysági váltójában én vagyok a befutóember, úgyhogy nyolc kilométert kell futnom, egy kicsit meg vagyok ijedve meg mondom őszintén

- A ti felkészülésetekben mekkora szerepe van a futásnak?

- Az egyenlő a nullával, de ennél pikánsabb lesz ez a dolog. De szerintem csak sikerül, hogyha hét kilométert le tudok úszni egy edzésen, akkor remélem, hogy le tudok futni nyolcat.

A februárban Magyarország első téli olimpiai aranyérmét szerző férfi gyorskorcsolya-váltó egyik tagja is futott.

Én a gyerekekért vagyok itt, egy jótékonysági futáson veszek részt, remélem, hogy a futással tudok nekik segíteni, és azon kívül is a jövőben tudok majd nekik segíteni, szóval nemsokára én is rajthoz állok és elindulok a többiekkel együtt - mondta Liu Shaoang.

A férfiaknál a tavaly második Galamb Csaba ért célba elsőként.

Nagyon erős futás volt. 67 percen belül akartam, nagyjából tudtam, hogy nem lesz mezőny, egyedül kellett tolni, de szerencsére ment. Elején nagyon jó volt, közepe fárasztó volt a szembe szél miatt, de a vége megint jól sikerült és be tudtam érni 67 perc alatt - mondta Galamb Csaba.

A nőknél Erdélyi Zsófia volt a leggyorsabb, aki 1 óra 20 percen belül teljesítette a távot. 

Szerettem volna egy kicsit jobb időt futni, de az most nem jött össze. Nagyon nehéz a pálya, a rakparti futásokkal, a szembe széllel, fordítókkal, meg a hídra felfutásokkal, de nyertem és ezzel elégedett vagyok - mondta a győztes befutó.

A két nap alatt több mint húszmillió forint gyűlt össze karitatív célokra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!