2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Kijutott a magyar válogatott az Európa-bajnokságra

Hír TV

2020. november 12., csütörtök 22:23

A magyar labdarúgó-válogatott története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra, mivel a pótselejtező csütörtöki döntőjében a hajrában fordítva 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot a Puskás Arénában. Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált a csapatnak.

A magyar labdarúgó-válogatott kétség kívül a 2016-os Európa-bajnokság óta eltelt négy és fél év legfontosabb meccsét játszotta zárt kapuk mögött csütörtökön 20.45-től a Puskás Arénában, amikor az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn lépett pályára.

A két csapatnak már volt közös múltja, talán elég, ha csak a legutóbbi Eb csoportmérkőzésére gondolunk, akkor 1-1 lett a meccs vége.

Szoboszlai Dominik gólja fordított a hosszabbításban

A mostani találkozón az izlandiak szereztek vezetést a 11. percben, mert Gylfi Sigurdsson könnyen fogható szabadrúgását Gulácsi Péter "bevédte".

A 88. percben a csereként beállt Nego egyenlített, majd az Eb-részvételt érő gólt Szoboszlai Dominik lőtte a hosszabbításban,

a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba.

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra.

A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

A magyar csapat tagjai az üres lelátók ellenére mind a négy oldalra kirohantak "ünnepeltetni" magukat és még 15 perccel a lefújás után is a pályán énekeltek, táncoltak.

 A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A magyarok legközelebb vasárnap lépnek pályára, Szerbiát fogadják a Nemzetek Ligájában.

Gratulált a miniszterelnök is

Orbán Viktor a Nemzeti Sport cikkét osztotta meg közösségi oldalán a rangos eredményről, így gratulált a magyar válogatott Eb részvételt érő játékához.

A bejegyzéshez annyit írt

"Bravó, Fiúk! Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!"

Bravó, Fiúk! Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük // Bravo guys! The match ain’t over till we win! ⚽️🇭🇺⚽️ https://nemzetisport.hu/magyar_valogatott/eb-potselejtezo-magyarorszag-izland-2794669

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. november 12., csütörtök

Hír TV/MTI/origo.hu